Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Zamenjava na vrhu, spet trije Slovenci v deseterici

Tadej Pogačar je na lestvici UCI spet prehitel Wouta van Aerta, Primož Roglič ostaja tretji, v deseterico se je vrnil Matej Mohorič. Francija pred Slovenijo.
Tadej Pogačar je spet številka 1. FOTO: Dirk Waem/AFP
Tadej Pogačar je spet številka 1. FOTO: Dirk Waem/AFP
P. Z.
28. 9. 2021 | 08:17
28. 9. 2021 | 08:22
1:35
Na najnovejši lestvici Svetovne kolesarske zveze (UCI) se je zavoljo svetovnega prvenstva v Belgiji zgodilo nekaj sprememb. Tadej Pogačar (4628 točk), zmagovalec dirke po Franciji, je spet prehitel Wouta van Aerta (4357) in se povzpel na prvo mesto.

Belgijec je namreč izgubil več točk kot Slovenec, saj je branil drugo mesto z lanskega SP. Zmagovalec Vuelte in vožnje na čas na OI v Tokiu Primož Roglič (3249) je ostal na tretjem mestu. Za njim je svetovni prvak Julian Alaphilippe (2924). V deseterico se je na 10. mesto vrnil Matej Mohorič (1897) in tako ima Slovenija spet tri kolesarje v top 10. Nobena druga država nima niti dveh!

Primož Roglič je trikrat zapored slavil v Španiji. FOTO: Miguel Riopa/AFP
Primož Roglič je trikrat zapored slavil v Španiji. FOTO: Miguel Riopa/AFP


Med državami ostaja na vrhu Belgija (13.637), je pa Francija (10.710) zavoljo Alaphilippovega uspeha prehitela Slovenijo (10.653) na drugem mestu. Četrta je Italija, na petem mestu je Nizozemska prehitela Veliko Britanijo.

Med ekipami seveda ni prišlo do sprememb. Vodi Ineos-Grenadiers pred DeceunInck Quick-Stepom, sledijo Jumbo-Visma (Roglič), UAE Emirates (Pogačar) in Bahrain Victorious (Mohorič).

Matej Mohorič je letos zares opozoril nase. FOTO: Benoit Tessier/ Reuters
Matej Mohorič je letos zares opozoril nase. FOTO: Benoit Tessier/ Reuters


Do konca sezone je le še nekaj dirk, najbolj odmevni bosta Pariz-Roubaix in dirka po Lombardiji, na katerih bosta nastopila Pogačar in Roglič.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine