Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Kolesarstvo

Začenja se nova doba ženskega kolesarstva

Ženski Tour 2023 je prepričljivo dobila Demi Vollering in končala obdobje prevlade Annemiek van Vleuten, ki je zdrsnila z zmagovalnega odra.
Demi Vollering je v megli in dežju uživala v največjem trenutku svoje kariere. FOTO: AFP
Demi Vollering je v megli in dežju uživala v največjem trenutku svoje kariere. FOTO: AFP
31. 7. 2023 | 09:00
31. 7. 2023 | 10:07
4:08

V nadaljevanju preberite: 

Veteranka Annemiek van Vleuten se je navkljub štiridesetim letom v tej kolesarski sezoni zdela nepremagljiva. V dresu svetovne prvakinje je dobila Vuelto, ji dodala Giro, na zadnji stopnički pa se je zalomilo. Na Tourmaletu jo je zlomila mlajša rojakinja Demi Vollering, s prepričljivo zmago na drugi izvedbi ženske dirke po Franciji pa je potrdila, da se začenja nova doba ženskega kolesarstva. V njej bo imela Volleringova osrednjo vlogo.

Lanska prva izvedba prave, osemdnevne dirke po Franciji za ženske je bila prelomna v razvoju tega športa. Z letošnjo so prireditelji naredili še korak naprej, dodali so vožnjo na čas in vzpon na enega najbolj znanih prelazov z moške dirke – Tourmalet. Na papirju sta bili favoritinji za rumeno majico kolesarki, ki sta se za naslov borili že lani – Demi Vollering (spomladi ji je uspel zgodovinski trojček zmag na klasikah v Ardenih) in svetovna prvakinja Annemiek van Vleuten.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine