Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Vivianijeva zmaga obliž na razočaranja z Gira (VIDEO)

Elia Viviani je dobil šprintersko četrto etapo v Nancyju, Alaphilippe pa je brez težav zadržal rumeno majico.
9. 7. 2019 | 17:45
9. 7. 2019 | 19:10
3:24
Nancy – Četrta etapa je bila ena redkih povsem ravninskih na letošnji dirki po Franciji, z več kot 210 kilometri je bila klasična tranzicijska etapa, kakršne v prvem tednu velikokrat spremljamo na Touru, končala pa se je s šovom šprinterjev. Tokrat je vsa razočaranja z letošnje dirke po Italiji Elia Viviani potisnil v ozadje in Deceunincku privozil drugo zmago zapored. 
 
Eden od tihih zvezdnikov letošnje dirke po Italiji je Bradley Wiggins, ki se za Eurosport oglaša z motorja iz karavane, napovedi karizmatičnega zmagovalca Toura iz leta 2012 pa so se doslej izkazale za zelo točne. Po ponedeljkovi zmagi Alaphilippa je Wiggins tako v analizi napovedal, da bo potrebno biti na Vivianija v torkovi etapi zelo pozoren: »Glavna moč Deceunincka se skriva v tem, da se kolesarji ne zadovoljijo z le eno zmago, vsak uspeh služi kot dodatna motivacija vsem ostalim članom ekipe, da nekaj podobnega naredijo tudi oni. Zmaga Alaphilippa bi bila lahko tisti jeziček na tehtnici, ki ga Viviani potrebuje, da spet dobi pravo samozavest.« 
 
»Wiggo« je imel tudi tokrat prav. Viviani se je znašel na udaru kritik, ker na Giru kljub trem drugim mestom ni uspel dobiti etape (enkrat je ciljno črto prečkal prvi, a so ga diskvalificirali zaradi spremembe smeri), nekdanji šprinterski kralj Mario Cippolini je bil prepričan, da bi moral svoj šprinterski vlak izkoristiti precej bolje. 


 

Mohorič na koncu najboljši pri Bahrainu

 
Tokrat si celotna ekipa Deceunincka ni privoščila nobene napake, najprej so nadzorovali potek etape in polovili ubežnike, v tehnično zahtevnih zadnjih 10 kilometrih jim je uspelo Vivianija obdržati v ospredju. Takrat sta veliko dela opravila tudi Jan Tratnik in Matej Mohorič, ki sta do zadnjega kilometra držala Sonnyja Colbrellija in Ivana Garcio v ospredju ter jima omogočila dobro izhodišče za šprint, a nista imela dovolj moči, na koncu je bil najboljši Mohorič na 14. mestu. 
 
Veliko bolj napeto je bilo v boju za zmago, Viviani je šprint odmeril brez napake, a je bil ob njegovi desni rami zelo močan Alexander Kristoff in odpor Norvežana je zlomil šele tik pred ciljno črto. »Ogromno mi pomeni ta zmaga, etapni uspeh je bil moj veliki cilj na tej dirki, po Julianovi zmagi je bilo vsem lažje, potem pa so mi sotekmovalci pripravili odlično izhodišče za šprint in svoje sem moral storiti le še v zadnjih 180 metrih. Imel sem že zmage z Gira in Vuelte, zdaj imam še zmago s Toura, to je neverjeten občutek,«, je povedal Viviani, za katerega je v zaključku veliko dela opravil tudi nosilec rumene majice Alaphilippe. 
 
Do tretjega mesta je prišel Caleb Ewan, Peter Sagan pa je s četrtim mestom zadržal zeleno majico najboljšega šprinterja. 




 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine