Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Vingegaard že nabrušen za dirko po Franciji

Danski kolesarski zvezdnik blesti na preizkušnji po Dofineji. Edini slovenski predstavnik Matevž Govekar v ozadju.
Jonas Vingegaard je v svojo korist odločil še drugo etapo na dirki po Dofineji. FOTO: Anne-christine Poujoulat/AFP
Jonas Vingegaard je v svojo korist odločil še drugo etapo na dirki po Dofineji. FOTO: Anne-christine Poujoulat/AFP
M. Š., STA
10. 6. 2023 | 19:40
10. 6. 2023 | 19:43
2:13

Danski kolesarski as Jonas Vingegaard je bil najhitrejši na predzadnji etapi dirke po Dofineji. Lanski zmagovalec Toura se je po današnji zmagi na 147,9 km dolgi gorski preizkušnji med krajema Porte-de-Savoie in Col de la Croix de Fer še utrdil na vrhu skupne razvrstitve.

Tokratna etapa se je končala s 13,1 km dolgim vzponom na Col de la Croix de Fer s povprečnim naklonom 6,2 odstotka. Z njim je najbolje opravil prvi zvezdnik dirke iz nizozemskega moštva Jumbo Visma, ki je v cilj prikolesaril z 41 sekundami naskoka pred drugouvrščenim Britancem Adamom Yatesom (UAE Emirates) in 53 sekundami pred tretjeuvrščenim Avstralcem Jaijem Hindleyjem (Bora-Hangsrohe).

Vingegaard ima po današnjem podvigu in dodatnih bonifikacijskih sekundah v skupni razvrstitvi že 2:11 minute prednosti pred Yatesom, ki je s četrtega napredoval na drugo mesto, medtem ko tretjeuvrščeni Avstralec Ben O'Connor (AG2R Citroen) zaostaja za 2:24 minute.

Do današnje etape tretjeuvrščeni Francoz Julian Alaphilippe (Soudal Quick-Step) je ciljno črto prečkal 2:19 minute za 26-letnim Dancem, ki je na dirki po Dofineji dosegel že drugo etapno zmago. Najboljši je bil namreč tudi na četrti etapi.

Edini slovenski kolesar na tej preizkušnji Matevž Govekar (Bahrain Victorious) je v današnji etapi zasedel 113. mesto (+ 29:46), v skupni razvrstitvi pa je na 119. mestu (+ 1;17:14).

Jutri bo na sporedu 152,8 km zahtevna preizkušnja. Karavana bo morala na poti do Grenobla premagati po tri vzpone prve in druge težavnostne kategorije.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine