Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Veliki cilj je ubranitev lovorike na dirki po Franciji

Tadej Pogačar bo v vlogi kapetana tako na Touru kot tudi na Vuelti.
Tadej Pogačar se je takole lani veselil končne zmage na dirki po Franciji. FOTO: Benoit Tessier/Reuters
Tadej Pogačar se je takole lani veselil končne zmage na dirki po Franciji. FOTO: Benoit Tessier/Reuters
M. Š., STA
18. 1. 2021 | 11:47
1:37
Tadej Pogačar se bo letos udeležil tako kolesarske dirke po Franciji kot tudi po Španiji, so sporočili na spletni strani njegovega moštva UAE Team Emirates. Mladi slovenski as bo na Touru branil lovoriko, ki jo je osvojil lani, potem ko je v razburljivem dvoboju ugnal rojaka Primoža Rogliča.

Vodstvo ekipe UAE Emirates je sporočilo imena treh kapetanov za vse tri tritedenske preizkušnje v letu 2021. Na Giru bodo v tej vlogi nastopili Italijan Davide Formolo, Američan Brandon McNulty in kolumbijski šprinter Fernando Gaviria. Na francoski pentlji bo vodja Pogačar, tam pa bosta tudi novi član ekipe, Švicar Marc Hirschi, in norveški šprinter Alexander Kristoff. Na Vuelti bo kapetan  prav tako Pogačar, ki mu bosta ob strani stala Španec David De La Cruz in italijanski šprinter Matteo Trentin.

Glavni cilj Pogačarja ostaja ubranitev lovorike na Touru, ki bo letos med 26. junijem in 18. julijem. Teden dni pozneje bodo na sporedu kolesarske preizkušnje na olimpijskih igrah v Tokiu. Giro bo letos med 8. in 30. majem, Vuelta pa med 14. avgustom in 5. septembrom, če bo seveda obveljal prvotni koledar sezone, ki jo bodo očitno znova krojile razmere v zvezi z novim koronavirusom.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine