Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Kolesarstvo

V šprintu živih mrtvecev Pogačar do sijajnega brona

Tadej Pogačar je z bronom na cestni dirki v Glasgowu izenačil največji uspeh reprezentančnega kolesarstva. Mavrična majica Van der Poelu.
Izvrsten oder za zmagovalce so dočakali prireditelji SP v Glasgowu. Foto AFP
Izvrsten oder za zmagovalce so dočakali prireditelji SP v Glasgowu. Foto AFP
7. 8. 2023 | 05:00
7. 8. 2023 | 09:29
5:14

V nadaljevanju preberite:

Boj za mavrično majico kolesarskega svetovnega prvaka v Glasgowu je ponudil dirkanje na nož, kakršnega že dolgo nismo videli, tudi na spomladanskih klasikah v Belgiji ne. Zelo selektivno dirko je zasluženo dobil Mathieu van der Poel, Tadej Pogačar pa je z zadnjimi močmi v šprintu iztržil bronasto medaljo, prvo za Slovenijo po dolgih 22 letih čakanja.

Na Škotskem se je že začelo dramatično. Dirko so zaradi okoljskega protesta 190 kilometrov pred ciljem prekinili, kolesarji pa so kar sredi ceste eno uro čakali, da so organi pregona opravili svoje. Ko se je znova začelo, se je začelo zelo zares. Favorizirani Belgijci so se postavili na čelo, nato so ritem dodatno navili Danci, 90 kilometrov pred ciljem pa je prvič napadel še Pogačar. Dirkal je izjemno, brez pomoči ekipe se je vseskozi vozil na prvih 10 mestih v glavnini in čakal na odločilne trenutke.

»Moral sem biti aktiven in pokrivati napade, čeprav sem potrošil nekaj moči. Nisem si smel privoščiti, da se odpelje nev arna kombinacija kolesarjev, ker bi bil v hendikepu,« je ozadje svoje vožnje za nacionalno televizijo pojasnil Pogačar.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine