Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Tadej Pogačar se odpravlja na lov za novo kolajno

Mladi slovenski kolesarski as bo med največjimi zvezdniki evropskega prvenstva, ki se bo v sredo začelo v Trentu.
Tadej Pogačar (na sredini) se bo pognal v lov na novo kolajno. FOTO: Greg Baker/AFP
Tadej Pogačar (na sredini) se bo pognal v lov na novo kolajno. FOTO: Greg Baker/AFP
M. Š., STA
6. 9. 2021 | 17:07
1:27
V Trentu bo od srede do nedelje na sporedu evropsko prvenstvo v kolesarstvu. Prvo ime slovenske izbrane vrste bo Tadej Pogačar, dvakratni zmagovalec dirke po Franciji in bronasti s cestne dirke na nedavnih olimpijskih igrah v Tokiu, ki bo nastopil v treh disciplinah.

Že uvodni tekmovalni dan Tadeja čaka prva, ko se bo z Anžetom Skokom in Nikom Čemažarjem predstavil na mešani ekipni vožnji na čas. V slovenski postavi so še Eugenia Bujak, Urša Pintar in Urška Žigart. Dan pozneje bo Pogačar vozil posamični kronometer, v nedeljo se bo preizkusil še na cestni dirki.

Na evropskem prvenstvu bo 22-letni as s Klanca pri Komendi lovil svojo drugo kolajno, eno je pred petimi leti v mladinski konkurenci na cesti dirki osvojil v francoskem Plumelecu.

Na slovenskem seznamu ni Primoža Rogliča, zmagovalca včeraj končane dirke po Španiji, ki se bo po Vuelti posvetil počitku in bo potem izpustil tudi svetovno prvenstvo v Flandriji. V Italiji ne bodo nastopili tudi preostali trije naši udeleženci Vuelte – Luka Mezgec, Jan Polanc in Jan Tratnik.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine