Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Kolesarstvo

Slovenija na SP tudi brez Mohoriča

Gorenjski as vesel dveh zmag Bahraina Victoriousa.
Matej Mohorič bo na Touru poskušal izkoristit še kakšno priložnost za pobeg. FOTO: Stephane Mahe/Reuters
Matej Mohorič bo na Touru poskušal izkoristit še kakšno priložnost za pobeg. FOTO: Stephane Mahe/Reuters
18. 7. 2023 | 17:35
18. 7. 2023 | 20:10
4:36

V nadaljevanju preberite:

Vožnja na čas v 16. etapi Toura je bila ura resnice za kolesarje, ki so se borili za vrh v skupnem seštevku, za druge je bila predvsem ogrevanje po drugem dnevu premora. Mednje sodi tudi Matej Mohorič (Bahrain Victorious), ki je v cilju presenetil z izjavo, da ga po dirki po Franciji ne bo v slovenski reprezentanci za SP v Glasgowu.

»Šel sem v svojem ritmu, nisem se ukvarjal z menjavo kolesa,« je Mohorič hitro potegnil črto pod 22,4-kilometrsko preizkušnjo, ki jo je v celoti prekolesaril na kolesu za kronometer. Tega bo v prihodnjih dneh spet zamenjal za običajno specialko, na kateri ga čaka še pet etap.

»Zelo smo zadovoljni in ponosni na to, kar smo dosegli, a Toura še ni konec, čaka nas še pet težkih etap in pet priložnosti za uspeh, saj imamo za vsako etapo kakšnega aduta,« je nadaljeval Mohorič, ki sta ga razveselili etapni zmagi moštvenih kolegov Pella Bilbaa in Wouta Poelsa. Posebna je bila prva Bilbaova, ki jo je posvetil pokojnemu Ginu Mäderju. Ta je junija podlegel posledicam padca na dirki po Švici.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine