Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Sky naj bi imel zagotovljeno financiranje vsaj do konca leta 2021

Po zaenkrat še neuradnih informacijah naj bi podjetje Comcast, ki je kupilo Sky, zagotovilo financiranje ekipe vse do konca sezone 2021. 
Prevlade Skya očitno še ne bo tako kmalu konec. FOTO: Reuters
Prevlade Skya očitno še ne bo tako kmalu konec. FOTO: Reuters
9. 1. 2019 | 16:15
9. 1. 2019 | 19:44
2:35
Ob koncu lanskega leta je medijski mogotec Sky napovedal, da se bo po sezoni 2019 umaknil iz kolesarstva, s tem pa je pod velik vprašaj postavil nadaljevanje najbogatejše kolesarske ekipe na svetu. Novica ni bila povsem nepričakovana, saj je Sky kupilo podjetje Comcast, ki pa bo očitno vsaj še v naslednjih treh letih podpiralo ekipo sira Davida Brailsforda

Italijanski časnik Gazzetta dello Sport je danes poročala, da naj bi podjetje Comcast Brailsfordu zagotovilo, da bo financiralo 70 odstotkov proračuna ekipe tudi v sezonah 2020 in 2021, dokler prvi mož ekipe ne najde pravega glavnega sponzorja, ki bi lahko nadomestil vložek Skya. 

Glede na proračune iz minulih sezon to še vedno pomeni, da bi Comcast v proračun ekipe prispeval okrog 25 milijonov evrov, vsaj še dobrih deset pa jih prispevajo drugi sponzorji ekipe, zato bi Sky tudi v letih 2020 in 2021 lahko ostal ena najbogatejših, če ne celo najbogatejša ekipa v pelotonu. 



Med tem je spletna stran VeloNews poročala, da se prokontinentalna ekipa Israel Cycling Academy, ki jo podpira milijarder Sylvan Adams, želi združiti z eno od ekip iz svetovne serije in si tako zagotoviti mesto na dirki po Franciji v sezoni 2020. Adams je potrdil le, da se pogovarja z večimi ekipami, na vprašanje, če je v igri tudi združitev z ekipo Sky, pa ni želel odgovoriti, saj je dejal, da je v zraku precej možnosti. 

Medtem je Gazzetta še poročala, da naj bi obstajal neimenovani ameriški milijonar, ki je pripravljen kupiti licenco ekipe in tudi prevzeti nase glavnino sponzorskega bremena. V Skyu niso želeli komentirati današnjega razvoja dogodkov. 

Očitno se za obstanek Skya ni potrebno bati, če poročila o nadaljnjem financiranju Comcasta držijo, pa bo Sky lahko zadržal večino svojih najboljših kolesarjev in mirno vstopil v novo sezono, ki je pred vrati, začela se bo v torek v Avstraliji z dirko Tour Down Under. 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine