Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

S pomočjo facebooka iščejo žensko, ki je zakrivila skupinski padec

Francoska policija še vedno ni našla ženske, ki je zakrivila skupinski padec na prvi etapi letošnje dirke po Franciji.
Grozljivi prizori s prve etape so hitro obšli svet. FOTO: Anne-christine Poujoulat/AFP
Grozljivi prizori s prve etape so hitro obšli svet. FOTO: Anne-christine Poujoulat/AFP
J. K.
28. 6. 2021 | 10:42
28. 6. 2021 | 18:21
1:48
Orožniki iz Finistera so na facebooku objavili, da se je začela sodna preiskava, ob tem pa k deljenju dodatnih informacij pozvali očividce.

»Gledalka, ki je povzročila nesrečo, je zapustila prizorišče pred prihodom preiskovalcev,« so zapisali orožniki, ki so postregli s podrobnim opisom ženske in pozvali k pomoči pri preiskavi.



Nesreča se je v prvi etapi, ki je kolesarje popeljala od Bresta do Landerneauja, zgodila, medtem ko je glavnina lovila ubežnika Ideja Schellinga (Bora-Hansgrohe), do konca etape pa je bilo še slabih 50 kilometrov. V ospredju se je znašla ekipa Jumbo-Visma slovenskega zvezdnika Primoža Rogliča, njegov moštveni kolega Tony Martin pa je z roko trčil v transparent z napisom »Allez Opi-Omi«, Opi-Omi naj bi bil po poročanju Cyclingnewsa v nemščini ljubkovalen izraz za stare starše.
 

Obetajo se tožbe, grozi ji celo zaporna kazen


Po padcu Martina se je na tleh znašlo še 21 kolesarjev, številni so potrebovali zdravniško pomoč, Jasha Sütterlin (Team DSM) pa je moral s poškodbo roke v bolnišnico v Landerneau in je že končal z letošnjo dirko. Organizatorji so takoj po dogodku napovedali, da bodo gledalko tožili.

L'Equipe je poročal, da ji grozi najmanj 1500 evrov kazni, če se bo za tožbo odločil tudi Sütterlin, pa bi bila kazen lahko še precej višja in bi narasla do enega leta zapora in 15.000 evrov.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine