Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Roglič v Britaniji že v prvi deseterici

Primož Roglič je bil na drugi etapi dirke po Britaniji med najboljšimi, v skupnem seštevku je že deveti.
Primož Roglič bo moral na gorskem ekipnem kronometru dobro voditi ekipo, če želi končati na odru za zmagovalce. FOTO: AP
Primož Roglič bo moral na gorskem ekipnem kronometru dobro voditi ekipo, če želi končati na odru za zmagovalce. FOTO: AP
3. 9. 2018 | 17:16
3. 9. 2018 | 19:35
2:06
Letošnja trasa dirke po Britaniji je drugačna kot v minulih sezonah, ko so imeli največ priložnosti šprinterji. Tokrat že v drugi etapi v zaključku praktično ni bilo ravnine, vzponi so bili kratki in strmi, etapa je izgledala kot mini ardenska klasika. Zato so bili tudi v ospredju pričakovano najboljši eksplozivni kolesarji, tudi Primož Roglič. 

Zmaga je pripadla kolesarju Mitchelton Scotta Cameronu Meyerju, ki je bil del ubežne skupine, ki je zaznamovala etapo. V zaključku sta v ospredju ostala skupaj z Italijanom Alessandrom Tonellijem in se borila na vso moč, da sta zadržala napad zasledovalcev, na koncu je ciljno črto prvi prečkal Meyer. 

»Na dirki po Britaniji sem bil že pred šestimi leti v enakem položaju, le da so me takrat ujeli kilometer pred ciljem. Tokrat niti slučajno nisem želel dopustit, da se mi to zgodi še enkrat, na koncu je bilo stresno in težko, a se je izšlo, to je ena najlepših zmag v moji karieri,« je bil razumljivo vesel Meyer. Tonelliju je z drugim mestom pripadla tolažilna nagrada v obliki majice vodilnega v skupnem seštevku. 



V cilju sta imela le dve sekundi prednosti pred zasledovalno skupinico, v kateri je bil tudi Primož Roglič, ki se očitno na vzponih že takoj po pripravah počuti odlično, zdržal je vsa pospeševanja Juliana Alaphilippa in etapo končal na šestem mestu, v skupnem seštevku je deveti. Jutri se obeta podoben zaključek, bržkone odločilna etapa v boju za končno zmago pa bo gorski ekipni kronometer do Winlater Passa v sredo. 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine