Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Roglič blizu nove pogodbe z Jumbom Vismo

Po poročanju nizozemskega časnika De Telegraaf je Primož Roglič že dogovorjen za podaljšanje pogodbe do leta 2023, podpisali naj bi jo v prihodnjih dneh. 
Primož Roglič ostaja zvest Jumbo Vismi. FOTO: AFP
Primož Roglič ostaja zvest Jumbo Vismi. FOTO: AFP
16. 7. 2019 | 11:04
16. 7. 2019 | 18:26
4:46
Nizozemska ekipa Jumbo Visma v teh dneh blesti na dirki po Franciji, dobili so štiri etape v prvih desetih dneh dirke, očitno pa sta jim dva velika dosežka uspela tudi pri sestavi ekipe za prihodnje sezone. Nizozemski časnik De Telegraaf, ki je ponavadi zelo dobro obveščen, je poročal, da se je vodstvo ekipe dogovorilo s Primožem Rogličem in Dylanom Groenewegnom za podaljšanje pogodbe do leta 2023. Oba naj bi jo podpisala v prihodnjih dneh. 

Oba sta imela veljavno pogodbo še za prihodnjo sezono, bila pa sta vroče blago na kolesarski tržnici. Zdaj je vodstvo Jumbo Visme očitno blizu temu, da oba zadrži v svojih vrstah še za vsaj štiri leta. Že pred tem so pogodbe podaljšali Mike Teunissen (2022), Wout van Aert, Steven Kruijswijk in Robert Gesink (vsi do 2021). 

Primož Roglič. FOTO: Luigi Sestili
Primož Roglič. FOTO: Luigi Sestili


Ob tem so še vedno glasne govorice o prestopu Toma Dumoulina k Jumbo Vismi. Menedžer Sunweba Iwan Spinkenbrink se je menda v tem tednu že dvakrat sestal z vodstvom Jumba, pogovarjajo se o višini odškodnine za Dumoulina, ki je nezadovoljen pri Sunwebu, a se za zdaj še niso dogovorili. Dumoulina menda najbolj zanima prav prestop k Jumbu, čeprav se zanj močno poteguje tudi Ineos, bi pa nizozemska zasedba morala povečati proračun na dobrih 20 milijonov evrov, če bi hotela plačati vse svoje zvezdnike. 



Že pred začetkom prestopnega roka, vsi prestopi bodo uradno objavljeni 1. avgusta, so z Nizozemske prišle govorice, da Jumbo dolgoročno kot edino možno strategijo za boj z Ineosom vidi pristop po vzoru Movistara, kjer že nekaj let poskušajo s tremi kapetani, a se jim doslej še ni izšlo. Jumbo želi združiti Dumoulina, Rogliča in Kruijswijka in tako napasti prevlado Ineosa, ki ji tudi na tem Touru ni videti konca, trenutno sta Geraint Thomas in Egan Bernal na drugem in tretjem mestu. 

Za zdaj ne Sunweb ne Jumbo Visma govoric glede Dumoulinovega prestopa ne komentirata. 
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine