Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Prvi Aleksandr Vlasov, Matej Mohorič tik za elitno deseterico

Ruski kolesar nemške ekipe Bora-Hansgrohe je zmagovalec petdnevne dirke po Valencii.
Matej Mohorič na poti do cilja. FOTO: Stephane Mahe/Reuters
Matej Mohorič na poti do cilja. FOTO: Stephane Mahe/Reuters
STA, B. E.
6. 2. 2022 | 18:13
6. 2. 2022 | 21:28
1:38

Ruski kolesar nemške ekipe Bora-Hansgrohe Aleksandr Vlasov je zmagovalec petdnevne dirke po Valencii. V zadnji etapi, ki jo je odločil šprint, je prišel v cilj z glavnino in tako obdržal 32 sekund prednosti pred Belgijcem Remcom Evenepoelom. Še štiri sekunde več je znašal zaostanek tretjeuvrščenega Španca Carlosa Rodrigueza.

V zgolj 92 kilometrov dolgi ravninski etapi, ki je imela pet neuspešnih ubežnikov, med katerimi je bil tudi Italijan Vincenzo Nibali, je bil v zaključku najboljši Nizozemec Fabio Jakobsen (Quink Step), kar je bila njegova druga etapna zmaga na dirki in 27. v karieri. Drugo mesto je zasedel Italijan Elia Viviani, tretje pa Norvežan Alexander Kristoff. Slovenci tokrat niso bili povsem v ospredju, Jan Polanc in Matej Mohorič sta zasedla 32. oziroma 33. mesto.

Mohorič, kolesar Bahrain Victoriousa, je dirko končal na 11. mestu, za Vlasovom je zaostal dve minuti in 54 sekund, imel je enak čas kot desetouvrščeni Britanec Tao Geoghegan Hart. Jan Tratnik je dirko končal na 20. mestu (+4:51), Polanc pa je bil slabši.

Leta 2020 je to dirko dobil Tadej Pogačar, leta 2007 je bil na njej Tadej Valjavec drugi.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine