Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Prolog za uvod v kolesarsko sezono pripadel domačinki in Italijanu

Italijanski kolesar Alberto Betiol (EF Education-EasyPost) je zmagovalec prologa na dirki po deželi tam spodaj.
Grace Brown prodira po cesti Corkscrew, ki jo je popeljala do etapne zmage. FOTO: Brenton Edwards/AFP
Grace Brown prodira po cesti Corkscrew, ki jo je popeljala do etapne zmage. FOTO: Brenton Edwards/AFP
Š. R., STA
17. 1. 2023 | 11:16
17. 1. 2023 | 11:27
1:55

Za uvod je 29-letni Alberto Betiol najhitreje opravil s 5,5 km dolgo traso v avstralskem mestu Adelaide. Slovencev ni na štartu prve preizkušnje svetovne serije kolesarstva v sezoni 2023. Za Betiola je bila to četrta zmaga v karieri in prva po 18. etapi na dirki po Italiji leta 2021.

Na roko so 29-letniku iz Poggibonsija šle tudi razmere, saj je 5,5 km dolgo traso prepeljal v suhih razmerah, nato pa je v nadaljevanju tekmovalce motil dež. Ta je kasneje sicer ponehal, a so bili do nekoliko boljših razmer ob koncu preizkušnje favorizirani tekmovalci že v cilju.

Najbolj se je Betiolu približal Američan Magnus Sheffield (Ineos Grenadiers), ki je zaostal osem sekund. Še dve sekundi dlje je bil na progi tretjeuvrščeni Danec Julius Johansen (Intermarche-Circus-Wanty).

V sredo bo na sporedu prva etapa po krožni trasi v okolici Tanunde. Gre za razgibano etapo v dolžini 149,9 km s petkratnim prečkanjem hriba Menglers (4,5 km/3,7 %). Dirka po deželi tam spodaj se bo končala v nedeljo.

Slovencev ni na štartu prve preizkušnje v svetovni seriji, prav tako ne Slovenk na prvi ženski dirki najvišje ravni. Ta se je v torek končala s skupno zmago domačinke Grace Brown (FDJ-Suez), ki je imela po treh etapah deset sekund naskoka pred še eno domačinko Amando Spratt (Trek-Segafredo).

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine