Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Primož Roglič uspešno odprl generalko za Vuelto

Pred zadnjim vrhuncem sezone slovenski kolesarski šampion tekmuje še na dirki po Burgosu, kjer je prvo etapo varno zaključil v glavnini.
FOTO: Reuters
FOTO: Reuters
15. 8. 2023 | 17:22
16. 8. 2023 | 16:05
2:05

S šprintom glavnine, ki je pripadel Juanu Sebastianu Molanu, se je začela petdnevna dirka po Burgosu. Ta bo za Primoža Rogliča, ki je prvo etapo varno končal v glavnini, služila kot generalka za preizkus forme pred bližajočo se dirko po Španiji. Zasedba je na dirki kategorije 2.Pro zelo močna, tudi zato, ker bo že jutri na sporedu ekipna vožnja na čas, kar je v kolesarstvu v zadnjih letih prava redkost, a se bo z ekipnim kronometrom začela tudi Vuelta.

»Primož že od leta 2019 ni imel tako dobrih priprav na Vuelto, v miru se je spočil in opravil višinske priprave, je zelo dobro pripravljen,« sporoča njegov športni direktor Marc Reef, ki ga je spremljal do zmage na Giru, v avtomobilu pa bo tudi na tritedenski španski pentlji.

Tratnik prvič na štartu z Rogličem

V Burgosu dirkata tudi povratnik po poškodbi Jan Tratnik in Domen Novak (UAE). Za Tratnika bo to po nesreči tik pred začetkom Gira prva dirka in hkrati tudi prva ob boku Primoža Rogliča v dresu ekipe Jumbo Visma, če bo potrdil dobro pripravljenost, pa bo zelo verjetno tudi izbran v zasedbo Jumba za nastop na Vuelti. Dirka po Burgosu sicer ne bo enostavna, po jutrišnjem ekipnem kronometru sledi sredina etapa s šestimi kategoriziranimi vzponi, tudi z vzponom ekstra kategorije na Picon Blanco. 

Dokončno se bo o zmagovalcu odločalo na nedeljskem ciljnem vzponu ekstra kategorije (7km, 8,5 %) na Lagunas de Neilo.

<iframe src="https://firstcycling.com/widget/?r=192&y=2023&s=1&lang=EN" width="100%" height="410" scrolling="yes" frameborder="0"></iframe><p><em>Results powered by <a href="https://firstcycling.com/race.php?r=192&y=2023&s=1" title="FirstCycling.com">FirstCycling.com</a></em></p>

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine