Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Roglič potrdil, da zapušča Jumbo Vismo

Primož Roglič je za Val 202 povedal, da po koncu sezone zapušča nizozemsko ekipo, več pa ni želel razkriti. Danes na dirki skupaj s Tadejem Pogačarjem.
Primož Roglič je potrdil, da zapušča Jumbo Vismo. FOTO: Oscar Del Pozo/AFP
Primož Roglič je potrdil, da zapušča Jumbo Vismo. FOTO: Oscar Del Pozo/AFP
30. 9. 2023 | 11:45
30. 9. 2023 | 14:51
2:57

Ugibanj ni več. Slovenski kolesarski šampion Primož Roglič je povedal, da bo po koncu sezone zapustil Jumbo Vismo, pri kateri je bil sedem let. »Lahko le potrdim, da odhajam iz tima, kjer sem trenutno,« je za Val 202 izjavil pred začetkom dirke po Emiliji. Podrobnosti bodo v moštvu razkrili po koncu sezone, po njegovi zadnji dirki, je dodal.

image_alt
Jumbovci vabijo Amazon, Rogliča polovica svetovne serije

Kot smo že poročali, je Rogliču po poročanju nizozemskega portala Wielerflits vodstvo dosedanje ekipe Jumbo Visma dalo zeleno luč za prestop. Najbolj resen snubec je britanska ekipa Ineos Grenadiers, toda pojavili so se tudi drugi interesenti, kot so Bahrain Victorious, Jayco AlUla, Lidl Trek in Movistar. Seveda bo treba za Rogliča plačati odškodnino, kar je v kolesarstvu redka praksa.

Najbolj verjeten je prestop v Ineos, za katerim stoji premožni lastnik Jim Ratcliff, ki želi v prihodnji letih zmagati na francoskem Touru.

image_alt
Roglič naj bi se odločil do nedelje

Jumbo Visma je letos dobila vse tri velike tritedenske dirke, Roglič Giro d'Italia, Jonas Vingegaard Tour de France in Sepp Kuss Vuelto. Prav v Španiji se je pokazalo, da prave harmonije v nizozemskem moštvu ni. Ekipo tudi zapušča glavni sponzor, nizozemska trgovska veriga Jumbo. Govorice so, da bi se lahko Visma združila z Soudal Quick-Stepom, kjer je prvi zvezdnik Remco Evenepoel.

Kisovčan, ki bo oktobra dopolnil 34 let, že ima olimpijsko zlato, osvojil je Giro in trikrat Vuelto, njegov največji cilj je zmaga na francoski pentlji. Član Jumba Visme je bil od leta 2016. Pred tem je bil tri leta pri moštvu Adria Mobil.

Danes bosta na jesenski klasiki nastopila tako Roglič kot Tadej Pogačar. To bo prvič po 440 dneh, da bosta najboljša slovenska kolesarja na isti dirki.

Primož Roglič bo slekel dres Jumba Visme. FOTO: Oscar Del Pozo/AFP
Primož Roglič bo slekel dres Jumba Visme. FOTO: Oscar Del Pozo/AFP

Portal GCN (Global Cycling Network) pa poroča, da se Rogli obeta večletna pogodba, s katero bo postal eden najbolje plačanih kolesarjev na svetu. Po besedah enega izmed vodij moštev, ki jih navaja GCN, naj bi podpisal triletno pogodbo, ki mu bo prinesla šest milijonov evrov na sezono. Vse bo bržkone jasno najkasneje 7. oktobra, ko bo Roglič končal sezono z nastopom na dirki po Lombardiji, pa je zapisala STA.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine