Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Primož je najmočnejši, Tadej pa se vzpenja

Komentar Andreja Hauptmana o dvojni zmagi Rogliča in Pogačarja v 4. etapi Toura.
Primož Roglič je bil tokrat nepremagljiv, pravi Andrej Hauptman. FOTO: Christophe Ena/Reuters
Primož Roglič je bil tokrat nepremagljiv, pravi Andrej Hauptman. FOTO: Christophe Ena/Reuters
Andrej Hauptman
2. 9. 2020 | 07:55
2. 9. 2020 | 08:36
1:44
Spremljamo zgodovinske trenutke slovenskega kolesarstva, težko bi bilo bolje. Morda navzven vse deluje preprosto, ko Primož Roglič in Tadej Pogačar zmagujeta, vendar se moramo zavedati, da se nam dogajajo stvari, ki se nam še nikoli niso, in tudi ne vemo, kdaj se bodo spet. Prva gorska etapa Toura, na katerem so vsi najboljši na svetu in si vsi želijo zmagati, prvi in drugi pa sta Slovenca, to je pravljica.

Bi Tadej lahko ugnal Primoža, če bi šprint začela drug za drugim? Tokrat je bilo nemogoče premagati Primoža. Vendar se ne bodo vse gorske etape razpletle s šprintom, na nekaterih bodo v ospredju le tisti, ki jim bo ostalo še kaj energije.

Andrej Hauptman je slovenski selektor in športni direktor pri Pogačarjevi ekipi UAE. FOTO: Roman Šipić/Delo
Andrej Hauptman je slovenski selektor in športni direktor pri Pogačarjevi ekipi UAE. FOTO: Roman Šipić/Delo


Izkazalo se je, da Rogličeva ekipa Jumbo Visma deluje odlično, da je zelo homogena in zanjo v naslednjih dneh ne pričakujem nikakršnih težav. Za Primoža je tudi dobro, da še nima rumene majice. Julian Alaphilippe ne deluje tako prepričljivo kot lani, njegova zasedba Deceuninck Quick Step pa bo storila vse, da bo čim dlje v rumenem.

Tadej je precej boljši kot pred dvema tednoma, je zelo hiter in inteligenten kolesar. Če bo deloval kot običajno na etapnih dirkah, bo proti tekmecem v nadaljevanju pridobival. Obeta se nam zanimiv Tour, na katerem pa se lahko še vse postavi na glavo. Dirka se je šele dobro začela, vprašanje je, kako bo rasla njuna forma, kako se bodo vzpenjali ali padali njuni tekmeci. Uživajmo in bodimo optimistični!

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine