Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Premiera Eugenie Bujak

Ob dirki evropskega prvenstva v Glasgowu v ospredju še klasika v San Sebastianu.
Eugenia Bujak je bila najboljša Slovenka na ženskem Giru.
Eugenia Bujak je bila najboljša Slovenka na ženskem Giru.
4. 8. 2018 | 10:00
4. 8. 2018 | 10:44
1:40
Ljubljana – Na evropskem prvenstvu v Glasgowu bo v nedeljo na sporedu ženska kolesarska cestna dirka, na kateri bo v dresu slovenske reprezentance prvič vozila Eugenia Bujak. Poljski potni list je letos zamenjala za slovenskega, EP pa je za Bujakovo eden glavnih ciljev sezone: »Zelo ponosna in vesela sem, da bom lahko dirkala za Slovenijo, ki mi je zelo veliko dala, zdaj ji želim vrniti na cesti. Trasa mi ustreza, sem v dobri formi in lahko optimistično pričakujem nedeljsko dirko.«

Že danes bo znova v ospredju Primož Roglič, ki bo na klasiki v San Sebastianu končal prvi del sezone. Vprašanje je, koliko moči mu je še ostalo po napornem Touru, trasa v Baskiji pa bi mu morala ustrezati. V preteklosti so na njej zmagovali tako eksplozivni hribolazci kot specialisti za enodnevne klasike, lani si je znameniti baskovski klobuk na glavo poveznil Michal Kwiatkowski, letos pa se bo ob Rogliču zanj potegoval še Jan Polanc.

Kwiatkowski letos ne bo branil zmage, nastopil bo pred domačimi navijači na vse bolj prestižni dirki po Poljski, kjer bo formo pred odhodom v Glasgow pilil tudi Luka Mezgec, Jan Tratnik pa bo v dresu domače ekipe CCC Sprandi Polkowice lovil etapne zmage za uvod v natrpan urnik drugega dela sezone. Evropsko prvenstvo, moška članska dirka bo prihodnjo nedeljo, bo izpustil, saj ga čaka nastop na dirki po Norveški.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine