Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Pred zadnjo etapo Mohorič zadržal prednost, a dirka še ni odločena (VIDEO)

Matej Mohorič je šesto etapo Binck Bank Toura končal v skupini z vsemi glavnimi favoriti, pred nedeljsko etapo ima pol minute naskoka. 
Matej Mohorič dobro brani zeleno majico vodilnega. FOTO: Bahrain Merida
Matej Mohorič dobro brani zeleno majico vodilnega. FOTO: Bahrain Merida
18. 8. 2018 | 18:35
18. 8. 2018 | 18:50
3:00
Na Binck Bank Touru, dirki svetovne serije na Nizozemskem in v Belgiji, je do konca ostala le še etapa. Matej Mohorič je s pomočjo ekipnih kolegov v Bahrain Meridi tudi tokrat ohranil svojo prednost, šesto etapo je končal na 20. mestu, zaostal je 11 sekund za zmagovalcem Gregorjem Muhlbergerjem.

Mohorič je nadzoroval vse glavne konkurente za skupno zmago, popustil je Sean de Bie, tako da je Podbličanu zdaj najbližje v skupnem seštevku Michael Matthews, ki za njim zaostaja za 30 sekund. Jutri kolesarje čaka etapa po kockah, podobna mini različici dirke po Flandriji, kjer se bo Binck Bank Tour odločil. Mohorič prav veliko izkušenj s spomladanskih klasik še nima, v skupnem seštevku pa manj kot minuto za njim zaostajajo tudi specialisti za kocke Dylan van Baarle, Yves Lampaert, Niki Terpstra, Greg van Avermaet ...

»Danes je bila etapa težka, še težja, kot sem predvideval. Poizkušal sem ostati čim bolj v ospredju, enkrat sem bil že na robu, ko sta na ravnem napadla van Avermaet in Matthews. Takrat sem mislil, da je boj izgubljen, da bosta šla do cilja in da ju ne bomo več ujeli, če zdaj ne pospešim. Takrat sem porabil ogromno moči za lov, a se je na koncu dobro izšlo, pred šprintom je Lampaet padel pred mano, drugače bi bil še višje v etapi. Vesel sem, da smo še za en dan zadržali majico, za jutri pa si želim le dobre noge in zagotovo bomo naredili vse, da jo pripeljemo do konca,« je potek prave belgijske sobotne klasike opisal Mohorič. 

Dobro je dirkal tudi Jan Polanc, ki je etapo končal v prvi skupini, v skupnem seštevku pa skočil na 19. mesto. 
 

V Franciji presenetljiva zmaga ubežnikov


Tour de'l Avenir za kolesarje do 23 let se je nadaljeval z zahtevno drugo etapo, kjer je bila povprečna hitrost na koncu kar dobrih 45 kilometrov na uro. Po pol ure dirkanja je ušla trojica ubežnikov, še pred tem je bil na čelu glavnine zelo aktiven Izidor Penko in dvakrat je že izgledalo, da ga bodo konkurenti spustili v beg, a so Nemci njegove poizkuse vsakokrat nevtralizirali. 

Trojica v ospredju je narekovala izjemen ritem in ko je prednost poskočila na več kot šest minut in pol, je bilo jasno, da jih tokrat glavnina ne bo ujela. Zmagal je Francoz Alan Riou, ki bo jutri tudi nosil majico vodilnega, najboljši Slovenec je bil Žiga Jerman, ki je v ciljnem šprintu glavnine zasedel 12. mesto, v glavnini je končal tudi Tadej Pogačar, ki se je izognil padcem in privarčeval nekaj moči za odločilne etape, ki bodo na sporedu prihodnji teden. 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine