Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Pogačarjevo ekipo bo okrepil Narvaez

Za ekipo UAE Team Emirates bo v naslednji sezoni tekmoval Jhonatan Narvaez, zmagovalec prve etape na letošnji dirki po Italiji.
Jhonatan Narvaez je bil edini kolesar poleg Tadeja Pogačarja, ki je na letošnji dirki po Italiji oblekel rožnato majico vodilnega. FOTO: Jennifer Lorenzini/Reuters
Jhonatan Narvaez je bil edini kolesar poleg Tadeja Pogačarja, ki je na letošnji dirki po Italiji oblekel rožnato majico vodilnega. FOTO: Jennifer Lorenzini/Reuters
STA, T. E.
1. 8. 2024 | 12:00
1. 8. 2024 | 12:06
1:57

Ekvadorski kolesar Jhonatan Narvaez bo v prihodnji sezoni dirkal za ekipo UAE Team Emirates, za katero nastopa slovenski as Tadej Pogačar. Sedemindvajsetletni član Ineos Grenadiers je z emirati podpisal dvoletno pogodbo do konca leta 2026.

Narvaez velja za zelo eksplozivnega kolesarja in specialista za spomladanske klasike in bo lahko v prihodnjih letih tudi pomagal Pogačarju v lovu na tovrstne dirke in še posebej spomenike, največje enodnevne dirke na svetu.

V karieri je 27-letnik iz Playona de San Francisca dobil 11 dirk, od tega dve na dirki po Italiji. Ekvadorec je obenem edini, ki je na letošnjem Giru ob Pogačarju nosil rožnato majico vodilnega. Slavil je v prvi etapi, ko je v sprintu trojice v Torinu ugnal drugouvrščenega Nemca Maxa Schachmanna in tretjega Pogačarja. Ta je nato zanesljivo dobil italijansko pentljo s šestimi etapnimi zmagami in prednostjo skoraj desetih minut.

Ekvadorec je po Giru nastopil na dirki po Sloveniji in v tretji etapi od Ljubljane do Nove Gorice zasedel drugo mesto za kasnejšim skupnim zmagovalcem Italijanom Giovannijem Aleottijem.

Narvaez je večkratni državni prvak na cestni dirki, v soboto pa bo nastopil tudi na olimpijski dirki. Zaradi tega je brez nastopa v Parizu ostal aktualni dobitnik zlate kolajne iz Tokia Richard Carapaz, kar je v njuni domovini povzročilo številne pomisleke.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine