Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Pogačarjeva tretja zmaga je za štirimi gorami

Zadnja gorska etapa je na papirju kratka, dolga le 133 kilometrov, ampak na cesti bo za nekatere kolesarje najdaljša v življenju.
Slovenski navijači so včeraj imeli kaj videti. FOTO: Marco Bertorello Afp
Slovenski navijači so včeraj imeli kaj videti. FOTO: Marco Bertorello Afp
20. 7. 2024 | 07:00
1:45

Po včerajšnjem izlivu čustev Jonasa Vingegaarda na cilju bi lahko bila današnja etapa prav zanj najdaljša v življenju. Predzadnja etapa od Nice do Col de la Couillole, je kratka, ampak je polna klancev.

image_alt
Pogačar v svojem slogu do četrte etapne zmage, Vingegaard do solz

Na etapi je 4763 višinskih metrov, štiri klance, samo prvi sodi v 2. težavnostno kategorijo, ostali vsi v prvo. Cilj bo na klancu dolgem 16 kilometrov!

Iz Nice gredo proti severu in po 15 kilometrih se začnejo klanci. Prvi je Col de Braus (10 km, 6,6 %). Naslednji je Col de Turini, ki je tudi najdaljši (20,7 km 5,7 %).

Klanec na Col de la Colmaine je dolg skoraj 20 kilometrov, poprečni naklon je 5 %. Ciljni vzpon na Col de la Couillole je dolg 15,7 kilometrov, povprečni naklon je 7,1 %.

Razlike v skupnem seštevku so velike, ampak cilj dirke bo šele v nedeljo zvečer in ne danes. Jonas Vingegaard je včeraj izjavil, da ne vidi več možnosti, da bi lahko premagal Pogačarja, da bo vesel, če bo ohranil drugo mesto. Remco še lahko upa na preboj na drugo mesto, če bo danes v cilju vsaj minuto pred Jonasom.

S spremljanjem v živo začnemo ob 14. uri

Trasa predzadnje etape. FOTO: Letour.fr 
Trasa predzadnje etape. FOTO: Letour.fr 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine