Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Po treh letih suše de Marchi spet zmagal na Vuelti

Italijan Alessandro de Marchi je v zaključku strl odpor Jhonatana Restrepa na Vuelti, Greipel vnovič kralj šprinta v Angliji.
Alessandro de Marchi je dosegel četrto zmago v profesionalni karieri. FOTO: AFP
Alessandro de Marchi je dosegel četrto zmago v profesionalni karieri. FOTO: AFP
5. 9. 2018 | 18:00
5. 9. 2018 | 18:29
2:53
Pred tremi leti je nazadnje stal na zmagovalnem odru španske pentlje, odtlej je bil še nekajkrat blizu, a vsakič ostal praznih rok. »Tokrat nisem imel najboljših nog, vse je bilo v glavi, še enkrat niti slučajno nisem želel izpustiti priložnosti iz rok,« je po zmagi na doslej najbolj zanimivi etapi Vuelte razlagal Alessandro de Marchi. V Britaniji je Andre Greipel dokazal, da še ni rekel zadnje, čeprav so se mu v Lottu odpovedali.

Profil enajste etape na dirki po Španiji je bil kot nalašč za ubežnike, boj za mesta v ospredju je bil od štarta zelo napet in dolgo je trajalo, da se je odpeljala prava kombinacija kolesarjev, med katerimi je bil najvišje v skupnem seštevku Thibaut Pinot, ki je želel nadoknaditi izgubljene minute iz prvega tedna. Na zadnjem kategoriziranem vzponu na Alto de Santigueiro sta napadla Jhonatan Restrepo in Alessandro de Marchi, Italijan se je 23-letnega Kolumbijca otresel v hudem nalivu v zaključnih kilometrih, ko se je cesta zadnjič postavila po konci, in vidno izmučen prvi prečkal ciljno črto.

»Vsi smo vedeli, da je treba biti v pobegu, velikokrat je že izgledalo, da je prava kombinacija v ospredju, a so nas vselej ujeli. Vztrajal sem in nekako ujel tisto skupino, ki je šla do konca, v zaključku sem še enkrat napadel na vso moč in uspelo mi je. Nisem se počutil prav dobro, a mi je bilo jasno, da tako dobre priložnosti ne bo več,« je po svoji tretji etapni zmagi na Vuelti, prvi po letu 2015, povedal 32-letni de Marchi. Pinot je popustil in na koncu pridobil le 13 sekund, tudi v skupini okrog rdeče majice Simona Yatesa so dirkali na nož, a med najboljšo dvajseterico razlik na koncu ni bilo, Britanec je zadržal sekundo naskoka pred Alejandrom Valverdejem.
 

Greipel še drugič najhitrejši


Andre Greipel je Lottu pokazal, da so se mu morda prehitro odrekli. FOTO: AP
Andre Greipel je Lottu pokazal, da so se mu morda prehitro odrekli. FOTO: AP


Nemški »gorili« Andreju Greiplu so se po osmih letih in številnih zmagah v belgijskem Lottu odpovedali, v prihodnjih dveh letih bo vozil za francosko ekipo Fortuneo Samsic, razočaranje pa je Greipla očitno le še podžgalo. V obeh klasičnih šprintih, kjer je preživel selekcijo na vzponih, je bil prepričljivo najboljši, tokrat je iz zadnjega ovinka 300 metrov pred ciljem prišel na četrtem mestu in nato kot blisk pospešil proti ciljni črti, tudi drugi Sascha Modolo mu je lahko le zaploskal. Primož Roglič je končal v vodilni skupini in pred današnjim ekipnim kronometrom ostal deveti. 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine