Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Peter Sagan končno na vrhu odra

V 10. etapi Gira slovaški as prvič zmagal v etapi po dolgi suši od lanskega Toura.
Peter Sagan se je po dolgem času veselil etapne zmage. FOTO: Luca Bettini/AFP
Peter Sagan se je po dolgem času veselil etapne zmage. FOTO: Luca Bettini/AFP
S. U.
13. 10. 2020 | 18:45
2:05
NI nikakršna skrivnost, da so v zadnjih tednih športni navdušenci na Slovaškem kar zavidali Slovencem. Tadej Pogačar in Primož Roglič sta v dosedanjem delu sezone, vključno s Tourom in SP, zablestela precej vidneje kot slovaški zvezdnik Peter Sagan. Ta trikratni svetovni prvak v tej sezoni ni potrjeval visokih pričakovanj v domovini, tokrat pa je le spet opozoril nase in dobil 10. etapo Gira. Zanimivo pa, da je za 30-letnika iz Žiline to prva etapna zmaga doslej na tej sloviti italijanski dirki, potem ko jih je doslej na Touru zbral dvanajst, na Vuelti pa štiri. 

Najhitrejši v 177 km dolgi preizkušnji od Lanciana do Tortoreta je zablestel z bliskovitim pobegom v končnici, v skupnem vodstvu pa je ostal Portugalec Joao Almeida. Zgodba dneva pa je tako pripadla Slovaku. "Končno! Že ko sem bil na dirkah Strade Bianche, Milano-San Remo-Milano ter seveda Touru, sem se trudil za najvišjo stopničko. Bil sem med peterico, tudi na odru najboljših treh, toda prav na vrhu me ni bilo že od lanske Francije," se je kar odvalila skala od srca enemu najbolj prepoznavnih kolesarjev zadnjega desetletja, sploh pa v domovini, kjer so doslej takšno priljubljenost doživljali le zvezdniki nogometnih ter hokejskih aren in v zadnjih letih pozimi alpska smučarka Petra Vlhova.

Sagan je bil tokrat v cilju dejansko prepričljiv, 19 sekund za njim je bil drugouvrščeni Brandon McNulty (ZDA), 3. mesto je pripadlo omenjenemu Portugalcu, ki vodi v skupni razvrstitvi. Slovenca Domen Novak in Jan Tratnik (oba Bahrain-McLaren) sta bila 47. oz. 111., skupno je slednji 71., Novak pa 102.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine