Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Nibali po padcu končal Tour, Roglič napredoval na četrto mesto (VIDEO)

Skoraj 70-kilometrski samostojni pobeg Rogličevega moštvenega kolega Kruijswijka se je končal tri kilometre pred ciljem.
Geraint Thomas si je konkurenco pokoril drugič zapored. FOTO: Marco Bertorello/AFP
Geraint Thomas si je konkurenco pokoril drugič zapored. FOTO: Marco Bertorello/AFP
J. P.
19. 7. 2018 | 18:24
19. 7. 2018 | 22:25
2:49
Alpe d'Huez – Pred natanko letom dni, 19. julija 2017, je član moštva LottoNL-Jumbo Primož Roglič poskrbel za največji uspeh slovenskega kolesarstva z zmago na kraljevski etapi dirke Po Franciji. Leto dni pozneje je po več kot polovici odpeljanih etap letošnje 105. izvedbe Toura v skupni razvrstitvi na odličnem petem mestu, za vodilnim pa zaostaja dve minuti in tri četrt. Tudi v današnji dvanajsti etapi, alpskem maratonu na 175,5 kilometra dolgi progi med Bourg-Saint-Mauriceom in Alpe d'Huezom, je bil blizu vrha – šesti. Za zmagovalcem je zaostal trinajst sekund, ciljno črto pa prečkal skupaj z Italijanom Vincenzom Nibalijem (Bahrain Merida). Slednji po današnji etapi končuje letošnji Tour, saj je ob padcu v 12. etapi utrpel močan udarec v hrbet, sumijo na zlom vretenca, zaradi česar so kolesarja odpeljali v bolnišnico na dodatne preglede. Primož Roglič je tako pridobil eno mesto v skupnem seštevku, saj je bil Italijan po 12. etapah četrti.


Kruijswijk bežal 70 km


Ponovni junak gorske etape, enako kot včeraj, pa je Skyev Britanec Geraint Thomas, ki je imel v peteroboju za zmago najmočnejše noge, prvi zasledovalci so za njim zamudili od dve do sedem sekund, med njimi je bil tudi branilec lovorike, Thomasov rojak, vrstnik in moštveni kolega Christopher Froome, ki skupno zdaj zaostaja že več kot minuto in pol. Etapo je sicer zaznamoval 70-kilometrski beg Rogličevega sotekmovalca pri Jumbu, Nizozemca Stevena Kruijswijka, ki pa so ga zasledovalci ujeli tri kilometre pod vrhom. »Brez besed sem, nisem si predstavljal, da lahko tu zmagam. Sledil sem Romainu Bardetu, Nibali je imel smolo, tudi jaz bi skoraj padel,« je komentiral Thomas.


Nibali na tleh


Roglič je stik z najhitrejšimi izgubil dobre tri kilometre prred ciljem, ko se je Nibali znašel na tleh, vseeno pa zadržal skupno peto mesto. Drugi slovenski zastopnik Kristijan Koren, član Bahraina Meride, je na 116. mestu zamudil več kot pol ure. Jutri karavano po treh peklenskih gorskih izzivih čaka nekoliko manj zahtevna trinajsta etapa na 169,5 kilometra dolgi progi med Bourg d'Oisansom in Valenceom.

Samostojni pobeg Stevena Kruijswijka se je končal dobre tri kilometre pred ciljem. FOTO: Stephane Mahe/Reuters
Samostojni pobeg Stevena Kruijswijka se je končal dobre tri kilometre pred ciljem. FOTO: Stephane Mahe/Reuters

 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine