Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Naslov znova Reusserjevi, Bujakova 16.

Švicarka si je v vožnji na čas večji del prednosti nabrala na 700 m dolgem vzponu od štarta.
Eugenia Bujak je prikronometrirala do 16. mesta. FOTO: Marco Bertorello/AFP
Eugenia Bujak je prikronometrirala do 16. mesta. FOTO: Marco Bertorello/AFP
Š. R., STA
17. 8. 2022 | 15:37
2:20

Švicarka Marlen Reusser je ubranila naslov evropske prvakinje v vožnji na čas na prvenstvu v Münchnu. Tridesetletna Švicarka je bila na 24 km dolgi trasi v okolici Fürstenfeldbrucka hitrejša od dveh Nizozemk, Ellen van Dijk in Riejanne Markus. Edina slovenska predstavnica Eugenia Bujak je bila 16. Triintridesetletna na Poljskem rojena kolesarka, ki od leta 2018 nastopa za Slovenijo, je že po 700 m vzpona zaostala več kot 25 sekund, do konca trase pa si je nabrala 2:31 minute zaostanka za Reusserjevo. Tako najboljša slovenska uvrstitev na kronometrih ostaja sedmo mesto iz Glasgowa 2018.

Reusserjeva si je večji del prednosti pred prvo zasledovalko nabrala na vsega 700 m dolgem vzponu od štarta, nato pa do konca zadržala šest sekund naskoka pred van Dijkovo in dokazala, da sta trenutno razred zase v vožnji na čas. V karieri je Švicarka, sicer nekdanja članica ekipe Ale BTC Ljubljana, že dvakrat osvojila srebro na svetovnih prvenstvih, bila srebrna tudi na olimpijskih igrah v Tokiu, v poklicni karieri pa je od 14 zmag devetkrat slavila v vožnji na čas.

Drugo mesto je pripadlo svetovni prvakinji van Dijkovi, ki je na kratkem prvem vzponu začela počasneje, zaostala 11 sekund, potem pa celo pridobivala v primerjavi s Švicarko. Vseeno je na koncu štirikratna evropska prvakinja v vožnji na čas (2016-2019) zaostala šest sekund. Še 22 sekund več zaostanka si je nabrala druga Nizozemka Riejanne Markus, za katero je to prva posamična kolajna na evropskem prvenstvu. Ženske bodo evropsko prvenstvo sklenile v nedeljo, ko bo na sporedu še cestna preizkušnja od Landsberga do Münchna (128,3 km).

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine