Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Mohorič pokazal svoje mojstrstvo - Slovencu 10. etapa! (FOTO)

Matej Mohorič je celo 10. etapo poizkušal, na koncu pa slavil zmago v slogu največjih
Matej Mohorič je v šprintu 10 etape ugnal Nemca Nica Denza. FOTO: AFP
Matej Mohorič je v šprintu 10 etape ugnal Nemca Nica Denza. FOTO: AFP
Nejc Grilc
15. 5. 2018 | 18:15
15. 5. 2018 | 18:35
2:26
Že pred Girom je za Delo napovedal, da svojo priložnost na rožnati pentlji vidi v 10. etapi. Matej Mohorič je držal svojo besedo in poizkusil že na začetku etape, a ni bil uspešen, saj je imela glavnina drugačne računice. 
 
Ko je 40 kilometrov pred ciljem poizkusil še enkrat, je malokdo verjel, da gre za zmagoviti beg. A je Podbličan vztrajal, na vsakem vzponu je še za nekaj sekund povečal svojo prednost, na spustih pa mu tako ali tako v pelotonu ni para. Do cilja je z njim vztrajal le Nemec Nico Denz, ki je na pogled deloval precej bolj utrujeno od Mohoriča. 


 
Slovenec je šprint začel s prvega položaja, po 240 kilometrih pa mu je v nogah ostalo še dovolj moči, da je gladko opravil z Nemcem in dvignil roke na ciljni črti najdaljše etape 101. Gira. To je največja zmaga njegove kariere, prva na dirki po Italiji, z njo pa je tudi izpolnil glavni cilj letošnje sezone.
 

Slovenski niz traja že pet let


»Bila je zelo dolga in težka etapa, načrtovali smo, da danes ujamem ubežno skupino. Na začetku sem poizkusil s še 13 kolesarji, a na žalost beg ni uspel, ker se je Chaves znašel v težavah. V zaključku sem se počutil izvrstno, še vedno sem imel veliko energije, zato sem prosil Pozzoviva, če lahko napadem na zadnjem vzponu. Dovolil mi je in nato sem razmišljal le še o tem, kako lahko kar največ izvlečem iz te etape. Ta zmaga je krona res lepega dneva,« je slovenski zmagovalec povedal takoj po koncu etape.

Za Mohoriča je bila to druga etapna na eni od velikih tritedenskih dirk, prvo je slavil na lanski Vuelti. FOTO: AFP
Za Mohoriča je bila to druga etapna na eni od velikih tritedenskih dirk, prvo je slavil na lanski Vuelti. FOTO: AFP


Mohorič je tako nadaljeval zmagoviti niz Slovencev na Giru, ki zdaj traja že pet let. V Trstu 2014 ga je začel Luka Mezgec, nadaljeval Jan Polanc, vmes je zmagal na rožnati pentlji tudi Primož Roglič, lani je Polanc spet osvojil Etno, tokrat pa je na vrhu najmlajši med njimi. Matej Mohorič je kolesar iz posebnega testa in zdaj to dokazuje med najboljšimi kolesarji sveta. 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine