Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Mark Cavendish tik pred zdajci prečrtal EP

Za takšno potezo se je britanski kolesar odločil, ker še ni povsem okreval po bolezni in poškodbah, ki so ga pestile v zadnjem obdobju.
Mark Cavendish je ubogal nasvete zdravniške službe. FOTO: Stephane Mahe/Reuters
Mark Cavendish je ubogal nasvete zdravniške službe. FOTO: Stephane Mahe/Reuters
J. P.
10. 8. 2018 | 17:32
10. 8. 2018 | 17:39
1:34
Glasgow – Evropsko prvenstvo v kolesarstvu v Glasgowu bo minilo brez udeležbe najverjetnejšega kapetana britanske reprezentance Marka Cavendisha, ki je nastop na nedeljski cestni preizkušnji tik pred zdajci odpovedal, saj še ni povsem okreval po bolezni in poškodbah, ki so ga pestile v zadnjem obdobju, je poročala STA. Britanska zveza je v sporočilu za javnosti pojasnila, da se je 33-letni član Dimension Date zadnje mesece na vse kriplje trudil, da bi se vrnil med najboljše, a je njegova zdravniška ekipa ocenila, da je zanj bolje, da prvenstvo izpusti.


Namesto njega Mark Christian


»Zelo sem razočaran. Kadar sem izbran, da lahko zastopam barve domovine, sem vselej neizmerno ponosen. Veselil sem se nastopa, vendar pa mi je zdravniška služba, glede na zadnje zelo zahtevne mesece, svetovala, naj evropsko prvenstvo rajši preskočim. Reprezentanci želim veliko sreče in uspeha, zanjo bom stiskal pesti skupaj s celotno državo,« je poudaril svetovni prvak na cestni dirki izpred sedmih let, ki ga bo v Glasgowu nadomestil 27-letni malo znani Mark Christian (Aqua Blue Sport).
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine