Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Gilbert jo je po grdem padcu odnesel le s praskami (VIDEO)

Šestnajsto etapo Toura so prekinili kmetje, nato je za preplah poskrbel še Philippe Gilbert, a je z njim vse v redu.
Philippe Gilbert po padcu. Foto Le Tour De France
Philippe Gilbert po padcu. Foto Le Tour De France
24. 7. 2018 | 12:30
24. 7. 2018 | 16:18
2:24
Zadnji teden dirke po Franciji se zagotovo ni začel tako, kot so si prireditelji ali kolesarji zamišljali. Ob progi so 190 kilometrov pred ciljem protestirali kmetje, ki so z balami želeli blokirati pot kolesarjem. Kmetje so svoje nezadovoljstvo s francosko politiko že večkrat izražali tako, da so prekinili Tour, tokrat pa so jo skupili tudi kolesarji. 

Policisti so nekaj kmetov aretirali, ker so želeli tudi škropiti gnojilo na kolesarje, nekaj kmetov se je uprlo in uporabili so solzivec. Na žalost so zaradi solzivca trpeli tudi kolesarji in dirko so prekinili, da so lahko tisti, ki so imeli težave z očmi, dobili zdravniško oskrbo. 
 

Dirka se vendarle nadaljuje




Po krajši prekinitvi so se z direktorjem dirke Christianom Prudhommom dogovorili, da nadaljujejo dirko, čeprav so bili kolesarji precej nezadovoljni. V Franciji se upor proti Skyu v zadnjih dneh le še stopnjuje, za kar je na včerajšnji novinarski konferenci poskrbel direktor ekipe David Brailsford, ki je dejal, da so problematični le Francozi in da je to problem njihove kulture, saj v Italiji ali Španiji nikoli niso naleteli na podobne negativne odzive. 

Le predstavljamo si lahko, kako bodo te besede sprejeli gledalci, ki bodo danes dirko dočakali v Pirenejih. 
 

Gilbert jo je odnesel le s praskami


Marsikomu je ob spremljanju 16. etape zastal dih, ko je grdo padel Philippe Gilbert. Belgijec je na spustu s Portet-d-Aspeta, kjer se je leta 1995 smrtno ponesrečil Italijan Fabio Casartelli, s preveliko hitrostjo prišel v levi ovinek, blokiralo mu je prednje kolo in lahko je le še znižal hitrost, preden se je zaletel v zid. 



Odbilo ga je preko njega, a na srečo padec ni bil prav globok, Gilbert pa je že kmalu sedel na zidu in se pripravljal, da sede nazaj na kolo. Odnesel jo je s praskami na rokah in nogah, ki so jih oskrbeli zdravniki in Gilbert nadaljuje s Tourom. 


 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine