Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Cort Nielsen dopolnil odličen vikend Astane, Roglič v glavnini (VIDEO)

Danec Magnus Cort Nielsen je bil najhitrejši med ubežniki v 15. etapi dirke po Franciji, Roglič je hranil moči v glavnini.
Magnus Cort Nielsen je dokončal odlično ekipno vožnjo Astane. FOTO: AFP
Magnus Cort Nielsen je dokončal odlično ekipno vožnjo Astane. FOTO: AFP
22. 7. 2018 | 17:58
22. 7. 2018 | 20:30
2:18
Nedeljska 15. etapa letošnjega Toura se je pričakovano končala s spopadom ubežnikov. Zadnji vzpon prve kategorije je bil na sporedu že več kot 40 kilometrov pred ciljem, nato je sledil dolg spust in 10 kilometrov ravnine do cilja v Carcasonneju. V glavnini večjih napadov ni bilo, poizkusil je le Dan Martin, ki je v soboto izgubil skoraj dve minuti zaradi počene zračnice tik pred ciljnim vzponom, a je glavnina s Skyem in tudi Primožem Rogličem Irca na spustu ujela. 
 
V šprintu za zmago je bil še drugi dan zapored najboljši kolesar Astane, Omarja Fraileja je nasledil Danec Magnus Cort Nielsen, ki z Jonom Izagirrejem in Baukejem Mollemo v hitrem zaključku ni imel večjih težav. »Danes so se mi uresničile otroške sanje, res sem vesel, ekipa mi je ponudila priložnost in uspelo mi jo je izkoristiti. Z Michaelom Valgrenom sva dobro sodelovala v zaključku, verjel je, da lahko zmagam, tudi meni je bilo lažje, ker mi športni direktor res zaupa. Danes mi je svetoval, naj greva z Michaelom v beg, ker je etapa primerna za naju in res je bilo tako. To je res lep dan, zame in za ekipo,« je po prvi zmagi v karieri na Touru povedal Magnus Cort Nielsen. 



Astana je na tem Touru zelo agresivna, kar se jim je ta konec tedna obrestovalo z dvema zmagama, le od boja Jakoba Fuglsanga za visoko mesto v skupnem seštevku so pričakovali nekoliko več. Primož Roglič se je na vzponu le varno peljal v glavnini in prihranil precej moči, saj bi bil vsak napad v vetrovni 15. etapi preveč tvegan, na takšnem terenu je Sky skorajda nepremagljiv.



Zdaj je pred kolesarji dan premora, potem pa sledijo tri zahtevne gorske etape v Pirenejih, o zmagovalcu in mestih na odru za zmagovalce, česar si potihem želi tudi Roglič, pa bo odločala vožnja na čas na predzadnji dan dirke po Franciji. 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine