Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Colbrelliju zmaga, Mohoriču drugo mesto

Slovenski kolesar drugi tudi v skupnem seštevku dirke po Beneluksu.
Matej Mohorič odlično kolesari na dirki po Belgiji, Nizozemski in Luksemburgu. FOTO: Benoit Tessier/Reuters
Matej Mohorič odlično kolesari na dirki po Belgiji, Nizozemski in Luksemburgu. FOTO: Benoit Tessier/Reuters
STA
4. 9. 2021 | 15:52
4. 9. 2021 | 15:53
2:00
Italijan Sonny Colbrelli (Bahrain Victorious) je zmagovalec predzadnje etape kolesarske dirke po Beneluksu od Ottignies-Louvain-la-Neuva do Houffaliza (207,6 km). S tem je prevzel skupno vodstvo na dirki, medtem ko je njegov moštveni kolega, Slovenec Matej Mohorič preizkušnjo končal na drugem mestu v etapi, to mesto pa zaseda tudi skupno. Italijanski državni prvak na cestni dirki Colbrelli je s tem prišel do 30. zmage v karieri in se v skupnem seštevku prebil na sam vrh. V cilj je prišel 42 sekund pred najbližjimi zasledovalci, sprint zasledovalne skupine pa je dobil prav Mohorič pred Belgijcem Jasperjem Stuyvenom (Trek-Segafredo), sicer zmagovalcem letošnje dirke Milano - Sanremo.

Pred zadnjo etapo ima Colbrelli 51 sekund naskoka pred Mohoričem, tik za njim pa je na tretjem mestu Belgijec Victor Campenaerts (Qhubeka NextHash), ki zaostaja 53 sekund. Šestindvajsetletni Mohorič je v zahtevnem zaključku, ki je potekal po delu trase ene največjih enodnevnih dirk Liege - Bastogne - Liege, dolgo bežal s Colbrellijem in Švicarjem Marcom Hirschijem (UAE Team Emirates), okoli 26 km pred koncem pa je v ospredje pustil Colbrellija.

S Švicarjem je nato počakal skupino okoli Campenaertsa ter ostalih in na koncu taktično čakal na morebitne napade ter s tem ni ogrožal moštvenega kolega v ospredju. V zaključku je bil najmočnejši v drugi skupini in bo v nedeljo lovil visoko uvrstitev v skupnem seštevku. To dirko je sicer pod nekdanjim imenom BinckBank Tour dobil leta 2018. V nedeljo bo na vrsti zahtevna zadnja etapa od Namurja do Geraardsbergna (181,8 km). Vsebuje tako krajše vzpone kot odseke z granitnimi kockami, kar bo še popestrilo dogajanje na sedemdnevni dirki svetovne serije.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine