Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Živa Dvoršak za zmago v Južni Koreji

Enaintridesetletna Ljubljančanka se je med najboljših osem prebila s tretjim dosežkom, potem ko je zadela 588 krogov.
Živa Dvoršak. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Živa Dvoršak. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Š. R., STA
16. 7. 2022 | 08:39
2:09

Slovenska strelka Živa Dvoršak se je prek današnje kvalifikacijske tekme za svetovni pokal v južnokorejskem Changwonu zanesljivo prebila v nedeljski finale v disciplini malokalibrska puška trojni položaj na 50 metrov. Enaintridesetletna Ljubljančanka se je med osem prebila s tretjim dosežkom, potem ko je zadela 588 krogov.

Dvoršakovi se je pred tednom dni na letošnjem četrtem prizorišču za svetovni pokal nasmihala uvrstitev v finale tudi v disciplini zračna puška 10 metrov. Večji del tekme je bila v vodstvu, nato pa se ji je zalomilo v 47. strelu, ko je zadela le 3,5 kroga in močno zdrsnila po lestvici ter na koncu zasedla 24. mesto.

Na sobotni kvalifikacijski tekmi v kraljevski strelski disciplini je bila Dvoršakova od prvega do zadnjega strela zbrana in preudarna, v finale pa se je prebila s tretjim dosežkom. V klečečem položaju je zadela 199, v ležečem 197, v stoječem pa 192 krogov.

Od nje sta bili boljši le Nemka Anna Janssen s 590 in Čehinja Lucie Brazdova s 589 krogi, a je slednja nastopila izven konkurence in le za točke Mednarodne strelske zveze (ISSF). Tekmice Dvoršakove, ki je lani v New Delhiju dosegla prvo zmago na tekmah za svetovni pokal, bodo na nedeljski finalni tekmi v Changowonu poleg Janssnove še Indijka Anjum Moudgil, Avstrijka Rebecca Koeck, Madžarka Gitta Bajos, Južnokorejka Eunseo Lee, Italijanka Barbara Gambaro in Čehinja Veronika Blažičkova.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine