Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Žgank naredil naslednji korak proti olimpijskim igram v Tokiu

Izvrstni judoist iz Migojnic pri Žalcu si je na turnirju za grand slam v Braziliji izbojeval bronasto kolajno.
Mihael Žgank oziroma Özerler se je na grand slamu v Braziliji ovenčal z bronasto kolajno. FOTO: Miha Šimnovec
Mihael Žgank oziroma Özerler se je na grand slamu v Braziliji ovenčal z bronasto kolajno. FOTO: Miha Šimnovec
9. 10. 2019 | 16:06
9. 10. 2019 | 16:29
1:47
Brasilia – Slovenska reprezentanca v judu na turnirju za grand slam v Braziliji (z nagradnim skladom 154.000 dolarjev) ni imela svojega predstavnika, se je pa tam pod turško zastavo uspešno boril njen nekdanji član Mihael Žgank oziroma Mikail Özerler, ki si je po treh zmagah in enem porazu izbojeval bronasto kolajno.

»Hvala, Brazilija! Naredil sem naslednji korak proti olimpijskim igram v Tokiu, potovanje se nadaljuje!« je iz Brasilie sporočil 25-letni judoist iz Migojnic pri Žalcu, ki je na poti do tretjega mesta v kategoriji do 90 kilogramov premagal Italijana Mattea Marconcinija (z iponom) in Nicholasa Mungaija (z iponom) ter Srba Nemanjo Majdova (z iponom).

Edini poraz je Mihaelu, ki se je konec letošnjega junija v Minsku ovenčal z naslovom evropskega prvaka, v polfinalu zadal Kubanec Ivan Felipe Silva Morales, ki mu je po dobrih treh minutah uspela akcija za ipon. Žgank, ki je osvojil že štirinajsto odličje na tekmovanjih za svetovni pokal, na olimpijski kvalifikacijski lestvici za Tokio 2020 zdaj zaseda dvanajsto mesto.

Zlato lovoriko si je v tej kategoriji izbojeval Španec gruzinskega rodu Nikoloz Šerazadišvili. Svetovni pokal v judu se bo 24. oktobra nadaljeval v Abu Dhabiju, kjer bodo nastopili tudi slovenski reprezentanti.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine