Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Zaplet že pred dvobojem, Pavlin povzdignil glas

Slovenska boksarska šampionka Ema Kozin je tako kot njena škotska tekmica Hannah Rankin uspešno prestala uradno tehtanje za jutrišnji obračun v Manchestru.
Ema Kozin (desno) je po tehtanju odločno stopila do škotske tekmice Hannah Rankin. FOTO: ŠC Gepard
Ema Kozin (desno) je po tehtanju odločno stopila do škotske tekmice Hannah Rankin. FOTO: ŠC Gepard
17. 11. 2023 | 18:27
17. 11. 2023 | 18:30
1:46

Slovenska boksarska »princeska« Ema Kozin je v Manchestru, kjer se bo jutri zvečer udarila s Škotinjo Hannah Rankin za naslova svetovne prvakinje v supervelterski kategoriji po različicah WBC in WBO, dosegla prvo zmago. Uspešno je namreč prestala uradno tehtanje.

Jeziček na tehtnici se je pri 24-letni borki iz Šmartnega ob Savi ustavil pri 69,7 kilograma, s čimer je bila za 150 gramov pod najvišjo dovoljeno težo za superveltersko kategorijo. Njena devet let starejša tekmica iz Lussa na zahodu Škotske je bila še za drobec lažja; na tehtanju je imela 69,58 kilograma.

»Vse je v najlepšem redu, manjši zaplet smo imeli le zaradi boksarskih rokavic, saj so želeli dati Emi izjemno mehke. Ko sem jih videl, sem jih nemudoma zavrnil, s čimer so se strinjali tudi predstavniki združenj WBC in WBO. Zahteval sem, da moji varovanki priskrbijo takšne, kot jih ima Hannah, v kar so tudi privolili. Tako bo Ema jutri boksala z rokavicami, na katerih bo pisalo Team Rankin,« je zaupal Emin menedžer in trener Rudolf Pavlin.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine