Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Zadnji dan turnirja v Abu Dabiju od naših do uvrstitve le Dragič

Metka Lobnik in Enej Marinič sta se od tekmovanja za grand slam v judu v Združenih arabskih emiratih poslovila brez dosežene zmage.
Vito Dragič (desno) si je v Abu Dabiju izbojeval deveto mesto. FOTO: OKS
Vito Dragič (desno) si je v Abu Dabiju izbojeval deveto mesto. FOTO: OKS
26. 10. 2023 | 14:51
26. 10. 2023 | 14:52
1:35

Zadnji tekmovalni dan turnirja za grand slam v Abu Dabiju (z nagradnim skladom 154.000 evrov) se je za slovensko zastopstvo v judu končal zelo hitro. Do uvrstitve se je namreč dokopal le Vito Dragič, ki je v kategoriji nad 100 kilogramov pristal na devetem mestu.

Judoist Impola je bil v uvodnem krogu prost, v drugem pa je premagal Monačana Marvina Gadeauja (10:0). V osmini finala je moral nato Dragič priznati premoč Nemcu Losseniju Koneju (0:10). V isti kategoriji se je pod slovensko zastavo boril tudi Enej Marinič (Branik Maribor), ki je v drugem krogu (v prvem je bil prav tako prost) potegnil krajšo proti Madžaru Richardu Sipoczu (0:7).

Od tekmovanja v Združenih arabskih emiratih se je danes hitro poslovila tudi Metka Lobnik (Apolon Maribor Hoče), ki je v drugem krogu kategorije do 78 kilogramov (za začetek je bila tudi prosta) klonila pred Marie Branser iz Gvineje (0:10).

Na turnirju v Abu Dabiju je sodelovalo 450 judoistov in judoistk iz 77 držav. Že naslednji teden pa bo v Montpellierju na sporedu evropsko prvenstvo, na katerem bodo skušali naši najboljši reprezentanti in reprezentantke nadaljevati trend osvajanja kolajn na tem tekmovanju.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine