Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Za uvod zmaga Fincev in poraz Estoncev

V Tampereju in Tallinnu se je začelo evropsko prvenstvo v odbojki, od katerega si veliko obetajo tudi v slovenskem taboru.
Finski odbojkarji so v prvi tekmi zanesljivo premagali Severno Makedonijo. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Finski odbojkarji so v prvi tekmi zanesljivo premagali Severno Makedonijo. FOTO: Tomi Lombar/Delo
M. Š., STA
1. 9. 2021 | 22:05
1:55
V Tampereju in Tallinnu se je začelo evropsko prvenstvo v odbojki, od katerega si veliko obetajo tudi v slovenski reprezentanci. Na Finskem je domača izbrana vrsta v skupini C  s 3:1 premagala Severno Makedonijo, v Estoniji pa so gostitelji v skupini D z 1:3 izgubili proti Latvijcem.

Finci so upravičili vlogo favoritov v skupini C in zanesljivo slavili zmago proti Severni Makedoniji. Prva dva niza so dobili s 25:20 in 25:15, tretjega so tesno izgubili (24:26), v četrtem pa so bili boljši s 25:22.

Estonci so presenetljivo ostali brez zmage proti baltskim tekmecem iz Latvije, ki so tesno v svojo korist odločili uvodna niza s 25:23 in 25:22. Nato so gostitelji dobili tretji niz s 25:16, zadnji pa je znova pripadel Latvijcem s 25:21 za prve tri točke v boju za napredovanje v osmino finala.

Prvenstvo stare celine gostita še Krakov s skupino A in Ostrava s skupino B, v kateri bo igrala tudi slovenska izbrana vrsta. Naši odbojkarji ne skrivajo visokih ciljev po odličnih predstavah in četrtem mestu v ligi narodov ter srebrni kolajni na prejšnjem evropskem prvenstvu leta 2019.

Prva tekma izbrance Alberta Giulianija čaka v petek proti Češki (20.15). Takrat bosta tudi preostali tekmi skupine B med Italijo in Belorusijo (14.15) ter Črno goro in Bolgarijo (17.15).

Jutri bodo nastope začele reprezentance v skupini A.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine