Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Vodstvo tekmovanja vabi Mercedes na zaslišanje

Vodstvo formule 1 bo v četrtek po zaslišanju predstavnikov Mercedesa odločalo o tem, če bo vnovič pregledalo dogodke z VN Brazilije.
Toto Wolff (na fotografiji) mora s še najmanj tremi pričami predstaviti dokaze. FOTO: Maxim Šemetov/Reuters
Toto Wolff (na fotografiji) mora s še najmanj tremi pričami predstaviti dokaze. FOTO: Maxim Šemetov/Reuters
18. 11. 2021 | 08:45
1:24

Na dirki za VN Brazilije v Sao Paulu je prišlo do kratkega stika med branilcem naslova Britancem Lewisom Hamiltonom (Merceses) in vodilnim dirkačem letošnje sezone Nizozemcem Maxom Verstappnom (Red Bull). Hamilton je dirko dobil, Verstappen je bil drugi, a je vodstvo Mercesesa v torek zahtevalo vnovično analizo njunega dvoboja, ki ga je vodstvo tekmovanja med samo dirko pregledalo in odločilo, da se ni zgodilo nič pretirano spornega.

Mercedes naj bi imel nove dokaze, da je Verstappen nepravilno oviral Hamiltona in ga v boju za prvo mesto zrinil s steze. Tekel je 48. krog dirke, Hamilton pa je 11 krogov kasneje uspel prehiteti velikega rivala. Šef Mercedesa Toto Wolff je izjavil, da bi si Verstappen zaslužil vsaj pet sekund kazni. 

Po zaslišanju ekipe Mercesesa bo vodstvo tekmovanja sporočilo, če sledi podrobnejši pregled posnetkov. Videokonference ob 15. uri po srednjeevropskem času se morajo v Dohi udeležiti Wolff in še najmanj tri priče pred dirko za VN Katarja, ki sledi ta konec tedna.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine