Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Veseli Luka Božič ujel stopničke

Prvi dan končnih odločitev na četrti tekmi za svetovni pokal v slalomu na divjih vodah v sezoni 2023 je spet prinesel veselje v slovenski tabor.
Luka Božič se je veselil drugega mesta. FOTO: Nebojša Radović
Luka Božič se je veselil drugega mesta. FOTO: Nebojša Radović
Š. R., STA
1. 9. 2023 | 20:17
2:07

Prvi dan končnih odločitev na četrti tekmi za svetovni pokal v slalomu na divjih vodah v sezoni 2023 je spet prinesel veselje v slovenski tabor. Kanuist Luka Božič je namreč stopil na zmagovalni oder, v napetem finalu je bil drugi.

To so bile njegove druge stopničke v sezoni, junija je bil najboljši v Tacnu, 24. v karieri, drugo mesto je zasedel sedmič. »Res sem zadovoljen z današnjo vožnjo, takšne v letošnji sezoni še nisem pokazal. Napadalna vožnja prinese manjše napake. Meni se je primerila povsem na koncu, žal sem imel dotik. Vseeno sem vesel, da mi je to uspelo pred svetovnim prvenstvom. Upam, da bo šlo tako tudi naprej,« je takoj po uspehu povedal Božič.

Precej manj zadovoljen pa je bil po današnji tekmi olimpijski prvak Benjamin Savšek, ki mu je napredovanje v finale ušlo v povsem zadnjem delu proge. Tam je zgrešil vratca, tako da so mu sodniki najprej že prisodili 50 kazenskih sekund.

V polfinalu kanuistk je Slovenija tokrat imela le eno predstavnico Aljo Kozorog. Slednja je že v zgornjem delu proge naredila dotika in se ji s štirimi kazenskimi sekundami ni uspelo prebiti v finale. Preizkušnjo je zaključila na končnem 22. mestu.

V soboto se bo svetovni pokal nadaljeval s polfinalnimi in finalnimi vožnjami kajakašic in kajakašev. V polfinalu bodo veslali Eva Terčelj, Eva Alina Hočevar, Ajda Novak, Peter Kauzer in Niko Testen.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine