Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Verstappen ugnal tudi Hamiltona in se zavihtel na vrh

Nizozemec Max Verstappen (Red Bull) je zmagovalec dirke formule 1 za veliko nagrado Nizozemske v Zandvoortu.
Max Verstappen ni skrival veselja. FOTO: Kenzo Tribouillard/AFP
Max Verstappen ni skrival veselja. FOTO: Kenzo Tribouillard/AFP
F. T., STA
5. 9. 2021 | 16:55
5. 9. 2021 | 17:01
1:41
Nizozemec Max Verstappen (Red Bull) je zmagovalec dirke formule 1 za veliko nagrado Nizozemske v Zandvoortu. Na domači dirki je ugnal Britanca Lewisa Hamiltona in Finca Valtterija Bottasa (oba Mercedes) ter prevzel vodstvo v skupnem seštevku. Dirkališče v Zandvoortu je v koledarju svetovnega prvenstva prvič po 36 letih. Verstappen je z izjemo prehitevanja Bottasa ob različnih strategijah Mercedesovih dirkačev vodil od starta do cilja. Tudi deljena strategija v zadnjih letih najboljšega moštva pa ni pomagala, da bi ugnali domačega junaka.


Naslednja dirka v Monzi že 12. septembra


Nizozemec (23) je tako pred ogromnim številom v oranžno odetih navijačev slavil 17. zmago v karieri in tako zaokrožil popoln konec tedna, potem ko si je v soboto priboril še deseti »pole position«. Obenem je prevzel še vodstvo v skupnem seštevku, po 13 dirkah je zbral 224,5 točke, Hamilton ima tri manj (za najhitrejši krog je dobil dodatno točko). Na tretje mesto se je prebil Bottas, ki je doslej zbral 123 točk.

Lewis Hamilton med vožnjo. FOTO: Piroschka Van De Wouw/Reuters
Lewis Hamilton med vožnjo. FOTO: Piroschka Van De Wouw/Reuters


Naslednja dirka za veliko nagrado Italije v Monzi bo na sporedu že 12. septembra. Ta bo potekala po preizkusnem programu konca tedna s kvalifikacijami v petek (18.00) in kvalifikacijsko dirko v soboto (16.30). Prestižna dirka v Monzi bo na vrsti v nedeljo ob 15. uri.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine