Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Verstappen bi utegnil imeti težave

Na deveti letošnji dirki za svetovno prvenstvo v formuli 1 se v Montrealu obeta troboj za zmago med Red Bullom, Ferrarijem in McLarnom.
Max Verstappen bo naredil vse za novo zmago v Montrealu. FOTO: Mark Thompson/AFP
Max Verstappen bo naredil vse za novo zmago v Montrealu. FOTO: Mark Thompson/AFP
7. 6. 2024 | 18:15
7. 6. 2024 | 18:43
1:54

Na nedeljski veliki nagradi Kanade, deveti letošnji preizkušnji za svetovno prvenstvo v formuli 1, se po mnenju poznavalcev obeta troboj za zmago med Red Bullom, Ferrarijem in McLarnom. Branilec naslova svetovnega prvaka Max Verstappen bi utegnil imeti namreč na progi v Montrealu določene težave, saj z »rdečim bikom« RB20 ne more tako agresivno voziti čez robnike kakor njegovi najhujši tekmeci.

»Nekatere steze nam ustrezajo bolj, druge manj, razlike pri vrhu pa so zelo majhne, zaradi česar na vrstni red odločajo že malenkosti. Toda kljub temu imamo še vedno zelo hiter dirkalnik,« se nizozemski šampion, ki lovi že četrti zaporedni naslov svetovnega prvaka, nikakor ne vdaja vnaprej. Ravno nasprotno; na nedeljski VN Kanade (s štartom ob 20. uri po srednjeevropskem času) je trdno odločen ubraniti lansko prvo mesto. Če bi mu to uspelo, bi slavil že jubilejno 60. zmago v kraljevskem avtomobilističnem razredu.

Charles Leclerc dobro razpoložen pričakuje veliko nagrado Kanade. FOTO: Mark Thompson/AFP
Charles Leclerc dobro razpoložen pričakuje veliko nagrado Kanade. FOTO: Mark Thompson/AFP

Ferrarijev adut Charles Leclerc pa po podvigu na prejšnji dirki pred svojimi navijači v Monte Carlu zelo optimistično pogleduje tudi proti spektaklu v Montrealu. »Zelo smo osredotočeni, naš cilj pa je jasen – v moštvu namreč vedno merimo na vrh,« je poudaril 26-letni Monačan, ki kot drugouvrščeni v skupni razvrstitvi za vodilnim Verstappnom zaostaja za 31 točk.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine