Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

V Stožicah odbojkarska elektrika

Reprezentanca: kapetan Tine Urnaut o sezonskih izzivih
Tine Urnaut (17) med prijateljsko tekmo Slovenija - Brazilija. FOTO: Uroš Hočevar/delo
Tine Urnaut (17) med prijateljsko tekmo Slovenija - Brazilija. FOTO: Uroš Hočevar/delo
16. 5. 2019 | 18:40
16. 5. 2019 | 19:06
3:47
Alberto Giuliani že deluje kot novi selektor moške odbojkarske reprezentance, včeraj so fantje v Kranjski Gori začeli s pripravami za letošnja tekmovanja. Na treningih pa ne manjka niti kapetan Tine Urnaut.

Pred izbrano vrsto so tri zelo pomembna tekmovanja. Ljubljanski pokal challenger, izločilni boji za elitno ligo narodov, tja se uvrsti zmagovalec, turnir bo v začetku julija, avgusta bodo v Gdansku kvalifikacije za OI 2020, za eno mesto bodo igrale Poljska, Francija, Slovenija in Tunizija, od 13. do 29. septembra pa bo evropsko prvenstvo, tudi z boji v ljubljanskih Stožicah. "Našli smo zelo kakovostnega trenerja, ki ima veliko izkušenj, ne le iz italijanskega prvenstva, kjer je osvojil tri naslove prvaka. Prepričan sem, da lahko s svojima znanjem in izkušnjami pomaga nam igralcem vsakemu posamično kot tudi celotni ekipi pri tem, da bo igrala najboljšo odbojko," je 30-letni član Modene, ki načrtuje prestop v drug klub, najprej ocenil novega selektorja, po Andrei Gianiju, iz odbojkarske velesile Italije. "V ožjem izboru za selektorja so bili sami vrhunski trenerji, končna odločitev je zelo dobra in sem zelo pozitiven glede tega, da lahko s pomočjo Alberta odigramo najbolje, kot znamo," je dodal. "Letošnja reprezentančna tekmovanja so zelo lepa in velika priložnost za slovensko odbojko, evropsko prvenstvo je denimo na domačih tleh. Imamo tudi možnost, ki so nam jo odmaknili, ukradli, torej, da se doma borimo za uvrstitev v ligo narodov. V bistvu pa tudi sploh prvič vstopamo v kvalifikacije za olimpijske igre, to je priložnost, ki smo si jo želeli že v preteklosti, zdaj jo imamo. Veliko je razlogov, da smo še posebej motivirani, da prikažemo naše najboljše igre," se Tine Urnaut zaveda odgovornosti, pomembnosti ali tudi užitka ob treh velikih letošnjih reprezentančnih izpitih.


EP boljši kot OI


"Težko je oceniti, ali je kakšno tekmovanje bolj pomembno od drugega. Morebiti predvsem ima nekaj prednosti evropsko prvenstvo v Sloveniji, glede na to, da tu še ni bilo tako velikega odbojkarskega tekmovanja. Seveda so želje vsakega športnika olimpijske igre, a tu je težava, kako je udeležba na OI sploh zastavljena. Na igre je težko priti, le dvanajst izbranih vrst lahko nastopi tam, in ker morajo biti z vsake celine, je v bistvu EP, kar zadeva kakovost odbojke, morebiti močnejše tekmovanje kot olimpijske igre. Tudi elitni razred svetovne lige oziroma zdaj lige narodov je nekaj, kar si želimo že dolgo časa, možnost igranja v njej nam je bila pač prej vzeta. Razmišljali bomo le o eni stvari naenkrat, šli bomo korak po korak naprej," se bo Korošec s fanti osredotočil le na turnir, ki jim bo časovno najbliže. "O žrebu toliko, v skupini za uvrstitev na olimpijske igre so tri tako močne reprezentance, da bi zagotovo lahko bil lažji, tudi glede na druge skupine. Sreča nam ni bila naklonjena, a tako pač je. Maksimalno se bomo potrudili, da se uvrstimo v Tokio. Pri žrebu za evropsko prvenstvo, kjer smo v skupini z Rusijo, s Finsko, Turčijo, Severno Makedonijo in z Belorusijo, pa je položaj takšen, da moraš v vsakem primeru premagati vrhunske reprezentance, če želiš priti visoko. Že tekme v skupini bodo na zelo visoki ravni, te nam lahko omogočijo, da smo za nadaljevanje turnirja kar najbolje pripravljeni," je sklenil odbojkarski kapetan Tine Urnaut.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine