Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

V srbsko kletko tudi neustrašni Monika in Tajda

Na prireditvi mešanih borilnih športov Serbian Battle Championship (SBC) se bosta čez deset dni borili tudi Kučiničeva in Ratajčeva.
Tajda Ratajc se bo po skoraj treh letih spet povzpela v kletko. FOTO: Igor Zaplatil/Delo
Tajda Ratajc se bo po skoraj treh letih spet povzpela v kletko. FOTO: Igor Zaplatil/Delo
11. 8. 2021 | 22:40
1:36
Na prireditvi mešanih borilnih športov Serbian Battle Championship (SBC) se bosta čez deset dni na prostem pred športnim centrom Odžaci v Vojvodini predstavili tudi naši vrhunski borki Monika Kučinič in Tajda Ratajc. Srbski prireditelji ju napovedujejo kot veliki zvezdnici MMA iz Slovenije.

Kučiničeva, ki ima v svoji statistiki eno zmago in en poraz (nazadnje je 5. junija v Gdansku na spektaklu KSW po točkah izgubila s Poljakinjo Karolino Owczarz), se bo pomerila z Bolgarko Aleksandro Tončevo Plamenovo (2 zmagi, 1 neodločen izid, 2 poraza), ki se je borila že v priznanih organizacijah Bellator in Rizin.

»Znova boste lahko spremljali borbo na najvišji ravni,« je tretji Monikin dvoboj v mešanih borilnih športih napovedal Denis Roj, dolgoletni trener zdaj 24-letne Senovčanke, ki jo kličejo tudi »pitbull«.

Moniko Kučinič kličejo tudi »pitbull«. FOTO: Blažž Samec/Delo
Moniko Kučinič kličejo tudi »pitbull«. FOTO: Blažž Samec/Delo

Nasprotnica Ratajčeve, ki je v svojo korist odločila vseh šest dosedanjih obračunov, bo Italijanka Annalisa La Bella, ki je predlani izgubila svoj edini dosedanji dvoboj v MMA. Za še neporaženo 33-letno Celjanko, nekoč obetavno judoistko, bo to sicer prvi nastop po skoraj treh letih.

K tako dolgemu premoru so jo prisilile neprijetne poškodbe in odpovedi tekmic. Tajda sicer ne odstopa od velikega cilja: trdno je odločena, da se prebije v svetovni vrh.
 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine