Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

V enem samem dnevu prodali več kot 50.000 vstopnic

V Angliji vlada velikansko zanimanje za naslednji dvoboj britanskega boksarskega šampiona Tysona Furyja.
Tyson Fury se še ne namerava športno upokojiti. FOTO: Paul Childs/Reuters
Tyson Fury se še ne namerava športno upokojiti. FOTO: Paul Childs/Reuters
8. 11. 2022 | 17:21
8. 11. 2022 | 17:22
1:53

Potem ko je neporaženi britanski boksarski šampion Tyson Fury (32 zmag, 23 z nokavtom, 1 neodločen izid) konec aprila s spektakularnim nokavtom zlomil odpor Dilliana Whyta (28 zmag, 19 z nokavtom, 3 porazi), je napovedal konec športne poti. Kmalu za tem je sporočil, da bi se v ring vrnil (le) še za obračun z rojakom Anthonyjem Joshuo (24 zmag, 22 z nokavtom, 3 porazi), šušljalo se je tudi o njegovem dvoboju za vse štiri naslove svetovnega prvaka v težki kategoriji s prav tako neporaženim ukrajinskim zvezdnikom Oleksandrom Usikom (20 zmag, 13 z nokavtom).

Toda »Ciganski kralj«, za katerega se je 34-letni velikan iz Manchestra sam oklical, se s svojimi zastopniki ni dogovoril ne za spopad z Joshuo niti z Usikom, se bo pa že čez manj kot mesec dni znova povzpel v »magični štirikotnik«. Na štadionu nogometnega kluba Tottenham se bo 3. decembra še tretjič udaril z rojakom Derekom Chisoro (33 zmag, 23 z nokavtom, 12 porazov).

Derek Chisora verjame, da bo šlo v tretje rado. FOTO: Paul Childs/Reuters
Derek Chisora verjame, da bo šlo v tretje rado. FOTO: Paul Childs/Reuters

Oba dosedanja obračuna je Fury prepričljivo dobil; leta 2011 je zmagal po točkah, tri leta pozneje pa s tehničnim nokavtom v 10. rundi, potem ko so v Derekovem kotu predali dvoboj. Zanimanje za sklepno dejanje trilogije, v katerem bo »Ciganski kralj« branil šampionski pas združenja WBC, je v Angliji velikansko, že prvi dan so namreč prodali več kot 50.000 vstopnic. »Smo na najboljši poti, da znova razprodamo štadion,« si zadovoljno mane roke Tysonov promotor Frank Warren.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine