Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

»Uničevalec« se je rešil iz velike godlje in nato upravičil svoj vzdevek

Nizozemec Alistair Overeem s tehničnim nokavtom v drugi rundi premagal Američana Walta Harrisa.
Alistair Overeem (desno) je z visokim nožnim udarcem dodobra načel Walta Harrisa. FOTO: Usa Today Sports
Alistair Overeem (desno) je z visokim nožnim udarcem dodobra načel Walta Harrisa. FOTO: Usa Today Sports
17. 5. 2020 | 11:35
17. 5. 2020 | 12:00
2:10
Ljubljana - Nizozemski borec Alistair Overeem, ki je bil pred leti tudi gost spektakla WFC v Ljubljani, si je izbojeval lepo darilo za 40. rojstni dan, ki ga praznuje danes. V glavnem obračunu prireditve mešanih borilnih športov UFC v Jacksonvillu na Floridi je namreč s tehničnim nokavtom prisilil k vdaji ameriškega težkokategornika Walta Harrisa (13 zmag, 13 s k. o., 8 porazov) in slavil že 46. profesionalno zmago, 41. predčasno (v statistiki ima tudi 18 porazov).

Potem ko je preživel težke trenutke v uvodni rundi, je »Uničevalec« v drugi presenetil 36-letnika iz Alabame z visokim nožnim udarcem, s katerim je tekmeca zrušil na tla, kjer je z ročnimi udarci dokončal svoje delo. Ko si je Harris, ki se je boril prvič po družinski tragediji (njegovo pastorko Aniah Blanchard so oktobra lani kruto umorili – op. p.) spet za silo opomogel, je pokleknil k njemu in mu namenil nekaj besed spodbude. Med drugim mu je tudi ponudil, da bi v prihodnje trenirala skupaj.

Ko so nato Overeema vprašali, kako se je bilo boriti z Waltom, s katerim se sicer dobro razume, je odgovoril, da med dvobojem odmisli vse skupaj in da takrat čustva na stran. »To je pač šport, igra, služba,« je odvrnil 40-letni Nizozemec, ki je priznal, da je bil v prvi rundi sem bil res v težavah. »Harris, ki je zelo hiter in močan, me je dobro zadel in spravil na tla, tako da sem bil v tistih trenutkih zares v veliki godlji. Na srečo sem se rešil iz nje in nato dvoboj odločil v svojo korist,« je odleglo Overeemu, potem ko je dobil novo potrditev, da je še vedno sposoben osvojiti šampionski pas, kar je njegov veliki cilj.

 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine