Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Ukrajinski šampion že izziva Joshuo

Oleksandr Usik nokavtiral britanskega boksarja Tonyja Bellewa.
Ukrajinski boksarski as Oleksandr Usik (desno) je včeraj v osmi rundi prisilil k vdaji Britanca Tonyja Bellewa (levo). FOTO: AP
Ukrajinski boksarski as Oleksandr Usik (desno) je včeraj v osmi rundi prisilil k vdaji Britanca Tonyja Bellewa (levo). FOTO: AP
11. 11. 2018 | 06:45
11. 11. 2018 | 11:08
1:53
Manchester – Ukrajinski boksarski zvezdnik Oleksandr Usik (16 zmag, 12 s k. o., brez poraza) ostaja kralj lahko-težke kategorije (do 90,72 kg), potem ko je sinoči v osmi rundi obračuna v Manchestru nokavtiral Britanca Tonyja Bellewa (30 zmag, 20 s k. o., 1 neodločen izid, 3 porazi). Olimpijski šampion iz Londona '12 je tako prepričljivo ubranil naslove profesionalnega svetovnega prvaka po različicah IBF, WBA, WBC in WBO.

»Po eni strani sem zelo razočaran, ker nisem izkoristil svoje priložnosti. Po drugi si nimam česa očitati, saj sem izgubil proti najboljšemu borcu na svetu,« je športno priznal skoraj 36-letnik iz Liverpoola in potrdil, da bo svoje rokavice obesil na klin. Na drugi strani se Usik resno spogleduje s prestopom v kraljevsko težko kategorijo.

»Najprej si bom privoščil malce oddiha, kajti za menoj je uspešno, vendar tudi izjemno naporno leto. V prihajajočih dneh se bom posvetil svoji družini,« je zaupal 31-letni Ukrajinec in prikimal na vprašanje, da bi se rad pomeril tudi z neporaženim britanskim šampionom Anthonyjem Joshuo (22 zmag, 21 s k. o.), ki si lasti šampionske pasove združenj IBF, WBA in WBO v težki kategoriji. »Nihče mi tega dvoboja še ni obljubil, toda vem, da bo prihodnje leto prišlo do njega,« je po novem uspehu še dejal Usik.

 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine