Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Tim Gajser za konec ugnal vse tekmece

Naš zvezdnik motošporta se je po okrevanju po poškodbi ob koncu poletja uspešno vrnil k tekmovalnemu ritmu in na sklepni tekmi sezone v obeh vožnjah zmagal.
Za Tima Gajserja (243) se je okrevanje končalo brez težav. FOTO: Matej Družnik/Delo
Za Tima Gajserja (243) se je okrevanje končalo brez težav. FOTO: Matej Družnik/Delo
24. 9. 2023 | 19:11
1:40

Slovenski motokrosist Tim Gajser je zmagovalec zadnje dirke svetovnega prvenstva v tej sezoni v Matterley Basinu za veliko nagrado Velike Britanije, potem ko je po prvi vožnji dobil tudi drugo. Naslov prvaka si je v elitnem razredu MXGP že pred zadnjo postajo prvenstva privozil Španec Jorge Prado.

Konec tedna pada zastor nad sezono svetovnega prvenstva v motokrosu. Gajser je v tej sezoni zaradi poškodbe in dolgega okrevanja izpustil skoraj dve tretjini dirk. Vrnil se je pozno poleti, po vrnitvi dosegel tudi že prvo zmago v Turčiji, na prejšnji preizkušnji v italijanski Maggiori je bil peti, sezono pa je zaključil na vrhuncu z zmago v Angliji.

Na drugem mestu je današnjo dirko končal Švicar Jeremy Seewer, tretji je bil Francoz Romain Febvre.

Razplet današnje dirke ni vplival na razplet na vrhu prvenstva v MXGP, saj je imel Prado neubranljiv naskok pred Febvrom. Španec je na koncu slavil z 921 točkami, Francoz jih je na drugem zbral 854. Na 3. mestu je sezono sklenil Seewer (759), Gajser pa na 11 (298).

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine