Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Tim Gajser v Imoli med najhitrejšimi v kvalifikacijah

Zadnja dirka sezone SP kraljevskega motokrosističnega razreda MXGP nima več tolikšnega rezultatskega naboja, saj je prvak že znan.
Tim Gajser še ni rekel zadnje v bitki za končno 3. mesto. FOTO: Leon Vidic/Delo
Tim Gajser še ni rekel zadnje v bitki za končno 3. mesto. FOTO: Leon Vidic/Delo
J. P.
29. 9. 2018 | 19:24
29. 9. 2018 | 19:31
2:39
Imola – Imola, italijansko prizorišč elitnih dirk formule ena, ta konec tedna gosti tudi najboljše motokrosiste na finalni, dvajseti preizkušnji svetovnega prvenstva v kraljevskem razredu MXGP. Prave napetosti povsem pri vrhu ni več, saj si je letos izjemno dominantni Jeffrey Herlings s KTM že predčasno zagotovil šampionsko lovoriko, ki mu jo je predal italijanski veteran Antonio Cairoli, obenem bo poskušal Nizozemec niz zmag v posameznih vožnjah z zdajšnjih 15 še oplemenititi. V sezoni si ni pokoril konkurence na zgolj treh dirkah, od tega v Ottobianu sploh ni tekmoval. Njegova letošnja bilanca posameznih voženj pa je osupljiva: kar 31 prvih, štiri druga in eno tretje mesto v ruskem Orljonoku!


V lovu za končno 3. mesto


Bo pa jutrišnja zadnja dirka v Imoli zanimiva v boju za končno tretje mesto v sezoni, za katerega se še vedno, vsaj teoretično, bori predlanski prvak Tim Gajser s hondo, ki ima za Clementom Desallom (kawasaki) še ulovljivih 20 točk zaostanka. V današnjih kvalifikacijah sta bila oba kandidata za končno številko 3 zelo hitra, Belgijec je zasedel drugo, Tim pa tretje mesto, a sta oba za zmagovalcem Herlingsom zaostala več kot 20 sekund. Gajser je bil pred tem prepričljiv že tudi na obeh treningih, na prostem je vpisal tretji in na uradnem četrti čas. Drugi slovenski predstavnik Klemen Gerčar s husqvarno ni bil tako hiter, na 24. mestu je bil prvi, ki je za zmagovalcem zaostal za krog.


IZIDI KVALIFIKACIJ


1. Jeffrey Herlings (Niz, KTM) 24:37,982
2. Clement Desalle (Bel, kawasaki) + 23,909
3. Tim Gajser (Slo, honda) 26,654
4. Julien Lieber (Bel, kawasaki) 29,770
5. Alessandro Lupino (Ita, kawasaki) 33,970
24. Klemen Gerčar (Slo, husqvarna) – 1 krog

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine