Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Tim Gajser komaj čaka, da bo začel braniti naslov svetovnega prvaka

Pajboljši slovenski dirkači so se predstavili pred začetkom nove sezone.
Tim Gajser optimistično zre v novo sezono. FOTO: Honda Racing
Tim Gajser optimistično zre v novo sezono. FOTO: Honda Racing
STA, B. E.
11. 5. 2021 | 14:09
11. 5. 2021 | 14:28
4:02
Nova sezona v motošportih se je na nekaterih področjih že začela, konec tedna bo tudi prva dirka domačega prvenstva v motokrosu v Sloveniji. V krovni zvezi za motošport in karting so danes s predstavitvijo večine najboljših tekmovalcev tudi uradno začeli sezono 2021, za katero upajo, da bo pomenila vračanje v normalno življenje.

Dirkači na predstavitvi AMZS in sedma sila so bili danes gosti najboljšega slovenskega motokrosista Tima Gajserja, ki je nedavno zasnoval svojo progo v Lembergu pri Šmarju. Na njej je že opravil precej treningov, danes pa so ob njej svoja pričakovanja in cilje v sezoni strnili nekateri najboljši slovenski dirkači na dveh kolesih in tudi v kartingu, ki ga je predstavljal obetavni Mark Kastelic.

»Optimistično zremo v novo sezono, tu je zbran cvet slovenskega motošporta in med nami je tudi športnica, kar je razveseljivo v športu, ki velja za moško domeno. V AMZS si želimo čim več tekmovalk, vsem športnikom pa želimo, da bi uspešno nastopali. Dolgo som bili v epidemiji, a smo kljub temu uspešno izpeljali tekmovanja, prepričan sem, da nam bo to uspelo tudi letos,« je ob predstavitvi dejal predsednik zveze Anton Breznik.
 

Vsi se veselijo začetka


Ob progi v Lembergu so se zbrali motokrosista Tim Gajser in Jan Pancar, spidvejist Matic Ivačič, cestno-hitrostni dirkač Etien Kantar Božič ter tekmovalci v trialu in enduru Severin Sajevec, Tjaša Fifer in Miha Špindler. Od najboljših dirkačev je manjkal le spidvejist Matej Žagar, ki ima obveznosti na Poljskem.

Matej Žagar (z rdečo čelado) je že vrsto let slovenski adut v spidveju. FOTO: Jože Suhadolnik
Matej Žagar (z rdečo čelado) je že vrsto let slovenski adut v spidveju. FOTO: Jože Suhadolnik


»Vse je bilo v redu, dobro se počutim in komaj čakam, da se vse skupaj začne. Pritiski v SP so veliki, a v novi sezoni bomo vsi začeli z ničle. Seveda pa je glavni cilj ubraniti naslov prvaka,« je Gajser dejal o prihajajoči sezoni, v SP se bo začela naslednji mesec v Rusiji.

Razred nižje, v MX2, bo v najmočnejši konkurenci tudi letos nastopal Pancar, ki želi dosegati dobre uvrstitve in se prebiti med najboljših deset. »Na dirkah italijanskega DP sem bil pri vrhu, zraven je tudi veliko tekmecev iz MX2. To je dober pokazatelj, kje smo, V tej sezoni bi rad bil med deset v razredu MX2,« je napovedal.

V panogi hard enduro bo nastopala Tjaša Fifer, ki je priznala, da konkurence med tekmovalkami nima veliko, zato pa želi premagati čim več tekmecev. »Zaradi koronavirusa je odpadla dirka, ki sem se je najbolj veselila. A zdaj me čaka preizkušnja na dirki Maniacs, kar pomeni šest dni dirkanja, ko si vsak dan šest ur na motorju,« je pojasnila.
 

Med mentorji tudi Fernando Alonso


V disciplini trial je na domači sceni že dolgo nepremagljiv Severin Sajevec, zato si je zadal tudi nove izzive, nastope na evropski ravni. »Osebni cilj je vedno narediti korak naprej, se prestaviti na višjo raven,« je dejal o ciljih

Želje, da bi nekoč prišel tudi na najvišjo raven, serijo grand prix, ima tudi Ivačič. Letos bo branil naslov državnega prvaka v spidveju, ki ga je po dolgih letih oddal Žagar. »Ne čutim večjega bremena zaradi tega, ker sem prvak. Dolgo smo delali za to. Upam, da se bodo odvile vse načrtovane dirke, upam, da bom dobil čim več priložnosti,« je pričakovanja strnil Ivačič.

V kartingu se  bo Kastelic letos preizkusil tudi v tekmovanju FIA Academy Trophy, v katerem je med mentorji tudi slavni dirkač formule 1 Fernando Alonso. »V tej sezoni bom poskušal priti do uvrstitev med top 10, tako v EP kot na SP, če bi lahko izbiral, katera dirka mi največ pomeni, bi se pa odločil za tisto v SP,« je povedal mladi dirkač.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine