Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Z drugim mestom v Pietramurati je Gajser v SP le eno točko za Febvrejem

Slovenski as je bil na dirki za VN Gardskega jezera četrti v prvi vožnji in najhitrejši v drugi med elito razreda MXGP.
Tim Gajser ostaja v igri za obrambo naslova svetovnega prvaka. FOTO: Honda
Tim Gajser ostaja v igri za obrambo naslova svetovnega prvaka. FOTO: Honda
STA, B. E.
31. 10. 2021 | 13:03
31. 10. 2021 | 17:26
2:43

Slovenski motokrosist Tim Gajser je na dirki za VN Gardskega jezera v Pietramurati osvojil drugo mesto v elitnem razredu MXGP, potem ko je bil četrti v prvi vožnji in najhitrejši v drugi. Zmagal je Švicar Jeremy Seewer. V seštevku svetovnega prvenstva pa je zdaj slovenski branilec naslova drugi z eno samo točko zaostanka za Francozom Romainom Febvrejem.

Gajser je imel pred začetkom današnje dirke v SP tri točke zaostanka za Nizozemcem Jeffreyjem Herlingsom in dve za Febvrejem. Dopoldanske kvalifikacije je dobil Herlings, preostala tekmeca v boju za končno zmago Febvre in Gajser pa sta si privozila četrto in šesto izhodišče.

Romain Febvre ima minimalno prednost pred slovenskim šampionom. FOTO: MXGP
Romain Febvre ima minimalno prednost pred slovenskim šampionom. FOTO: MXGP

V prvi vožnji kandidati za naslov niso začeli v ospredju, a je Gajser na začetku na šestem mestu zadržal za seboj oba tekmeca. A po šestih krogih ga je Francoz prehitel in se nato podal v lov še za preostalimi tekmeci, Herligs pa je Gajserja ujel in prehitel v desetem krogu. Vožnjo je sicer dobil Seewer, Febvre je bil kljub padcu v zadnjem krogu drugi, Herlings tretji, Gajser pa četrti.

V drugem nastopu vodil od štarta do cilja

Drugo vožnjo je Gajser odpeljal precej bolje, se v drugem krogu po dobrem štartu prebil v vodstvo in tam ostal do konca. V seštevku dirke je to pomenilo drugo mesto, saj je bil boljši Seewer, ki je to vožnjo končal na drugem mestu. Preostala dirkača v boju za naslov Febvre in Herlings sta to vožnjo končala na tretjem in četrtem mestu.

Na dirki je tako zmagal Seewer s 47 točkami, Gajser je bil s 43 drugi, Febvre pa z 42 tretji.

Skupno pa je v SP zdaj vrstni red Febvre (614), Gajser (613) in Herlings (611).

Renaux že prvak, Pancarju točke v obeh vožnjah

V razredu MX2  si je Francoz Maxime Renaux z zmago v drugi vožnji že priboril naslov prvaka za letošnjo sezono, saj ima dve dirki pred koncem 110 točk naskoka pred tekmeci. Renuax je bil že pred današnjo dirko glavni kandidat za končno zmago, saj je imel 101 točko naskoka pred najbližjim zasledovalcem, svojo premoč v sezoni pa je potrdil še na današnji dirki, ki jo je dobil s 47 točkami pred rojakom Tomom Viallejem.

Do novih točk je danes prišel tudi slovenski dirkač Jan Pancar, ki je bil 20. v prvi vožnji in 16. v drugi.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine