Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Suspenz Blessing Okagbare podaljšali še za eno leto

Enota za atletsko integriteto (AIU) je nigerijsko šprinterko in skakalko v daljino Blessing Okagbare kaznovala z dodatnim letom prepovedi nastopanja.
Blessing Okagbare po nastopu v kvalifikacijah teka na 100 metrov na OI v Tokiu. FOTO: Phil Noble/Reuters
Blessing Okagbare po nastopu v kvalifikacijah teka na 100 metrov na OI v Tokiu. FOTO: Phil Noble/Reuters
Š. R., STA
28. 6. 2022 | 11:40
1:34

To pomeni, da bo kazen Blessing Okagbare zaradi dopinških kršitev skupno znašala kar enajst let, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Olimpijsko podprvakinjo iz Pekinga leta 2008 v skoku v daljino so po pozitivnem testu suspendirali pred lanskim olimpijskim nastopom v teku na 100 metrov.

Kot so ob prvotni prepovedi pojasnili pri Enoti za atletsko integriteto (AIU), je visoka kazen posledica tega, da je šlo za organiziran dopinški sistem. Sicer pa je Okagbarejeva, ki je zanikala obtožbe, dobila petletno kazen zaradi goljufanja z Epom in človeškim rastnim hormonom, dodatna petletna kazen pa jo je doletela zaradi zavrnitve sodelovanja pri preiskavi.

Zaradi kazni 33-letne tekmovalke Nigerija ne bo mogla tekmovati v štafeti 4 x 100 metrov na letošnjem julijskem svetovnem prvenstvu v Eugenu. Okagbarejeva je bila namreč del štafete, ki si je na nigerijskih olimpijskih kvalifikacijah sicer zagotovila mesto na SP, a so po dopinških razkritjih te izide izničili.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine