Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Športne igre mladih so 28. rojstni dan praznovale tudi z nogometaši

Letos potekajo že 28. Športne igre mladih, ki prav na današnji dan praznujejo 28. obletnico delovanja, letos prvič tudi v Sloveniji.
Nogometaši so s posebnimi majicami v zadnjem kolu 1. SNL prišli na igrišče. FOTO: Martin Metelko
Nogometaši so s posebnimi majicami v zadnjem kolu 1. SNL prišli na igrišče. FOTO: Martin Metelko
Š. R.
21. 5. 2024 | 16:14
21. 5. 2024 | 17:02
2:02

V Splitu leta 1996 se je začela zgodba Plazma Športnih iger mladih, ki danes praznujejo 28. rojstni dan. Z njimi so praznovali tudi nogometaši Prve lige Telemach Slovenije in Nogometna zveza Slovenije, v soboto in nedeljo so nogometaši na zelenice stopili skupaj z mladimi spremljevalci (125 otrok) v majicah športnih iger mladih.

FOTO: Grega Wernig
FOTO: Grega Wernig

S to gesto so se slovenski nogometaši pridružili kolegom v vseh državah, kjer potekajo Športne igre mladih: na Hrvaškem (28 let), v Bosni in Hercegovini (13 let) in v Srbiji (11 let). To je tudi prvič v zgodovini  ŠIM, da sodelujejo vse države hkrati.

»V 28 letih obstoja so Športne igre omogočile športno udejstvovanje v različnih športih več kot 2.700.000 otrokom in mladim na Hrvaškem, v Srbiji ter Bosni in Hercegovini. Od letos pa Plazma Športne igre mladih potekajo tudi v Sloveniji, kjer otroci že igrajo nogomet v različnih mestih,« je povedal predsednik Plazma Športnih iger mladih Slovenije Tevž Korent.

Več kot 100 otrok je v Sloveniji slavilo z nogometaši. FOTO: Aleksander Golob
Več kot 100 otrok je v Sloveniji slavilo z nogometaši. FOTO: Aleksander Golob

»Nogometna zveza Slovenije in klubi iz prve lige na ta način podpirajo največjo amatersko športno prireditev v Evropi, s podporo številnih ambasadorjev na področju nogometa, kot so Aleksander Čeferin, Luka Modrić, Aleksandar Kolarov, Edin Džeko in drugi,« je dodal predsednik Plazma Športnih iger mladih Zdravko Marić.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine